Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Creative Technology

Στις 05.07.1994, ιδρύθηκε η εταιρεία Amazon. Στη φωτογραφία το πρώτο του γραφείο του Jeff Bezos!

Το 1994, o Bezos«αφουγκραζόμενος» την εποχή και διαβλέποντας ότι το internet είναι το μέλλον, ίδρυσε το Amazon.com, αρχικά ως ένα διαδικτυακό κατάστημα πώλησης βιβλίων και αργότερα σε αυτό εισήγαγε λειτουργίες όπως: οι αγορές με ένα κλικ, οι κριτικές πελατών και επαλήθευση παραγγελίας μέσω e-mail. Τα επόμενα χρόνια, επέκτεινε τις κατηγορίες των προς πώληση προϊόντων, με διάφορα άλλα είδη, όπως ρούχα, CD, παιχνίδια, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικά και παπούτσια.

Η Amazon στα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργία της, κατάφερε να επιβιώσει και να ανθίσει οικονομικά εν μέσω των dot-com. Το 1997 η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο και το 1999 ο Bezos κέρδισε μια θέση στο εξώφυλλο του Time, ως Άνθρωπος της Χρονιάς.

Το 1998, ο Bezos επένδυσε 250.000 δολάρια στην Google.

Το παιδικό του όνειρο για διαστημικά ταξίδια τον ώθησε στην ίδρυση της Blue Origin το 2000, μιας αεροδιαστημικής εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογίες για να προσφέρει διαστημικά ταξίδια στους πελάτες, όταν με το καλό ξεκινήσουν.
Το 2018, ανακοίνωσαν ότι οι τιμές ταξιδιών θα κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000$ ανά άτομο. Το 2013, ο Bezos αποκάλυψε τα πρώτα του σχέδια για την παράδοση των προϊόντων στους πελάτες με drones, μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Air (2016). Τον Αύγουστο του 2013 αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων. Στον τομέα του τουρισμού, έχει επενδύσει 112 εκατ. στην εταιρεία Airbnb και 35 εκατ. δολάρια στην Uber.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #jeffbezos #amazon #internet #eshop

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment