Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Advanced RISC Machines Ltd, γνωστή με το όνομα ARM

Ξεκίνησε από αυτό το ξύλινο αχυρώνα στην Αγγλία με 12 μηχανικούς και σήμερα είναι: μια εταιρεία, που η τεχνολογία των επεξεργαστών της, συναντάται σε δισεκατομμύρια συσκευές και πιθανότατα και σε αυτή που διαβάζετε τώρα την ανάρτησή μας, μια εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε από τις Acorn Computers (διέθεσε τους μηχανικούς της), Apple Computer (επένδυσε χρήματα) και την VLSI Technology (κατασκευάστρια ολοκληρωμένων κυκλωμάτων).

Αναφερόμαστε στην εταιρεία με την επωνυμία Advanced RISC Machines Ltd ιδρύθηκε στις 27.11.1990. Σήμερα είναι γνωστή με το όνομα ARM, για την ακρίβεια ARM Holdings με έδρα το Cambridge στην Αγγλία.

Το 1987, ο πρώτος επεξεργαστής τεχνολογίας RISC της Acorn Computers (ιδρύθηκε το 1978), χρησιμοποιήθηκε στον υπολογιστή Acorn Archimedes. Επίσης η ίδια τεχνολογία είχε επιλεγεί από την Apple για την φορητή συσκευή Newton.

Σύμφωνα με μια δήλωση του Steve Furber (μηχανικός της Acorn), η αλλαγή ονόματος από Acorn σε Advanced RISC Machines έγινε κατόπιν εντολής της Apple, η οποία δεν ήθελε η νέα συνεργατική εταιρεία τους να έχει το όνομα ενός πρώην ανταγωνιστή της – δηλαδή της Acorn.

 

Η ιστορία πάει ακόμη πιο πίσω με την Acorn να είναι αυτή που συμμετείχε στο έργο του Βρεττανικού Υπουργείου Παιδείας και του BBC για την προώθηση των υπολογιστών και της πληροφορικής στα σχολεία.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #acorn #arm #armholdings #apple #vlsi #risk

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment