Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η Canon, πρωτοπόρος εταιρεία στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών

Στις 10 Αυγούστου του 1937, ιδρύθηκε η Canon, πρωτοπόρος εταιρεία στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών. 📷

Το 1933 μια νέα εταιρεία είχε ιδρυθεί η Precision Optical Instruments Laboratory στο Τόκιο και το 1934 κατασκεύασε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή που την ονόμασε Kwanon από το όνομα μιας βουδιστικής θεότητας.

Το 1936 στο πρώτο σοβαρό μοντέλο φωτογραφικής μηχανής που κατασκεύασε η εταιρεία (αντιγραφή της Leica), αποφάσισε να κάνει το όνομα πιο εύκολο για τους δυτικούς και η μηχανή ονομάστηκε Canon και Hansa από το όνομα της εταιρείας που είχε αναλάβει το μάρκετινγκ και τη διανομή της.

Το μοντέλο, στη φωτογραφία της ανάρτησης, ήταν τόσο πετυχημένο που η ίδια η εταιρεία που το κατασκεύασε μετονομάστηκε σε Canon όπως έχει συμβεί άπειρες φορές στο χώρο της φωτογραφίας (Kodak, Leica, Contax, Pentax κ.α).

Η ειρωνεία σε αυτή την περίπτωση εμπορικής επιτυχίας για το πρώτο επιτυχημένο μοντέλο της Canon, είναι ότι τους φακούς για τη μηχανή της τους κατασκεύαζε μια άλλη ιαπωνική εταιρεία η Nippon Kogaku (η σημερινή Nikon). Αυτοί οι πρώτοι φακοί που «φόραγαν» οι Canon λεγόταν Nikkor, ακριβώς όπως ονομάζει τους φακούς της η Nikon μέχρι και σήμερα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #innovation #camera #cameras #canon #nikon #hansa

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment