Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η Apollo Computer Corporation, η οποία είχε κυκλοφορήσει σταθμούς εργασίας με γραφικό περιβάλλον

«Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να αγοράσετε για 500 εκατομμύρια δολάρια», σχολίασε η Mona Eraiba (άνθρωπος της αγοράς) σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς της Apollo Computer από την Hewlett Packard το 1989.

Η Apollo Computer Corporation ιδρύθηκε στις 13.02.1980 από τον Bill Poduska (ιδρυτή επίσης των Prime Computer και Stellar Computer) στην Μασαχουσέτη. Η Apollo δημιούργησε υψηλής ισχύος, αυτόνομους σταθμούς εργασίας (workstations) οι οποίοι κατά κύριο λόγο απευθύνονταν για επαγγελματική χρήση. Αυτά τα μηχανήματα ήταν εξοπλισμένα με τη σειρά επεξεργαστών 68000 της Motorola.

Επίσης, η Apollo ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που κυκλοφόρησε σταθμούς εργασίας με γραφικό περιβάλλον (graphical workstations). Τα πρώτα της μοντέλα ήταν το DN100 και αργότερα το DN550, στη συνέχεια παρήγαγε τα DN3000, το DN4000 (το DN σήμαινε «DOMAIN Node»). Το 1988, η Apollo παρουσίασε το σταθμό εργασίας DN10000 βασισμένο στον επεξεργαστή Apollo PRISM τεχνολογίας RISC.

Η εταιρεία έγινε ένας από τους ηγέτες της αγοράς στη δεκαετία του ’80. Το 1988, η Sun, η HP και η Apollo κατείχαν περίπου το 20% της αγοράς σταθμών εργασίας.

Η HP απέκτησε την Apollo Computer το 1989 έναντι 476 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Apollo είχε μια εγκατεστημένη βάση περίπου 100.000 σταθμών εργασίας όταν αποκτήθηκε από την HP.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ApolloComputerCorporation #workstations #hp

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment