Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Tandy παρουσίασε τον υπολογιστή Tandy TRS-80 Model 2000, σχεδόν συμβατό με τον IBM-PC

Το 1983 οι εταιρείες είχαν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν κλώνους του IBM-PC, με τους υπολογιστές τους να είναι συμβατοί ή …σχεδόν συμβατοί με τους προσωπικούς υπολογιστές της IBM.

Επίσης εάν ο χρήστης ήθελε και σκληρό δίσκο στον υπολογιστή του, έπρεπε να «βάλει βαθιά» το χέρι στην τσέπη. Όπως βλέπετε στην διαφήμιση, για έναν δίσκο 10Mb το κόστος ανερχόταν στα 1.500 δολάρια (σε σημερινές τιμές 4,165$)

Στην φθινοπωρινή έκθεση COMDEX που διεξήχθη στο Las Vegas -μεταξύ 28 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 1983- παρουσιάστηκαν πολλά μοντέλα υπολογιστών, ένα από αυτά ήταν και ο Tandy TRS-80 Model 2000.

Τα στελέχη της Tandy, στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην έκθεση Comdex, ενημέρωσαν το κοινό ότι το νέο μηχάνημα θα ήταν ταχύτερο από τον υπολογιστή της IBM, θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης δίσκου και θα ήταν πιο φθηνό. Η τιμή του όταν κυκλοφόρησε ήταν 2.750$.

Ο νέος υπολογιστής χρησιμοποιεί ένα τον μικροεπεξεργαστή 80186 της Intel, μια προηγμένη έκδοση του 8088.

Το μοντέλο Tandy 2000 ήταν ο μόνος υπολογιστής που πωλήθηκε από την αλυσίδα καταστημάτων Radio Shack και οποίος είχε στο κουτί του και τα λογότυπα «Tandy» και «TRS-80». Ήταν μια κίνηση marketing που σηματοδοτούσε την αρχή της σταδιακής κατάργησης του ονόματος «TRS-80».

Δυστυχώς ο υπολογιστής Tandy 2000, αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα συμβατότητας με τον IBM-PC και αυτό οδήγησε σε πολύ χαμηλές πωλήσεις.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Tandy2000 #trs80

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment