Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Sony κυκλοφόρησε την παιχνιδομηχανή Sega Saturn

Ο εικονιζόμενος απειλούσε να «δείρει» όποιον δεν ήθελε να αγοράσει την παιχνιδομηχανή Sega Saturn!!
 
Δεν ξέρουμε εάν αυτό είναι ο ορισμός του επιθετικού μάρκετινγκ, πάντως σε αυτό κατέφυγε η Sony για να αυξήσει τις πωλήσεις!
 
Ο Segata Sanshiro ήταν ένας χαρακτήρας που δημιούργησε η Sega για να διαφημίσει τον Sega Saturn στην Ιαπωνία μεταξύ τρία χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της παιχνιδομηχανής. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ήταν μια παρωδία του Sugata Sanshirō, ενός θρυλικού μαχητή τζούντο από την ταινία Sanshiro Sugata του 1943 του σκηνοθέτη Akira Kurosawa.
 
Στις 22.11.1994 κυκλοφόρησε στην αγορά της Ιαπωνίας η παιχνιδομηχανή Sega Saturn.
 
Παρότι διέθετε συνολικά 8 επεξεργαστές, αυτό το χαρακτηριστικό δεν στάθηκε ικανό για να «πάει καλά» στις πωλήσεις. Επίσης και η ίδια Sega δεν το στήριξε όσο έπρεπε και μέχρι το 2000 που αποσύρθηκε από τις αγορές είχαν πωληθεί περισσότερες από 9 εκατομμύρια παιχνιδομηχανές.
 
Μέρος της πέμπτης γενιάς παιχνιδομηχανών το Saturn ήταν ο διάδοχος του Mega Drive (Sega Genesis). Τα παιχνίδια του είναι σε μορφή CD-ROM.

Δείτε το διαφημιστικό της Sony:

 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #gameconsole #gaming #retrogaming #segasaturn #sega

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment