Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Sierra On-Line κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Leisure Suit Larry

Τον γνωρίσαμε στα 38 του να ψάχνει την πραγματική αγάπη σε μια σειρά από videogames.
Θεωρείται μια από τις πιο «αμφιλεγόμενες προσωπικότητες» στην ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Τα βιντεοπαιχνίδια στη δεκαετία του ’80 αφορούσαν περιπέτειες και «ήρωες» που συνήθως είχαν σκοπό να σώσουν κάποιον/α.
Η ιδέα με το παιχνίδι Leisure Suit Larry ήταν να δημιουργηθεί ένας μη συμβατικός τύπος βιντεοπαιχνιδιού όπου ο «ήρωας» θα ήταν μια καρικατούρα. Ενώ άλλα παιχνίδια αφορούσαν τη διάσωση μιας πριγκίπισσας και τη διεξαγωγή αποστολών, ο Larry θα πραγματεύονταν ζητήματα ενηλίκων.

Το «Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards περιέχει ορισμένα στοιχεία στην πλοκή του που μπορεί να μην θεωρούνται κατάλληλα για ορισμένα παιδιά». Αυτό ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανιζόταν στην αρχή του παιχνιδιού.

Το Leisure Suit Larry δημιουργήθηκε από τους Al Lowe και Mark Crowe. Κυκλοφόρησε από την εταιρεία Sierra On-Line στις 05.07.1987.

Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού:

Ο Larry ήταν ένας geek και στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δεν είχε επιτυχίες στις προσωπικές του σχέσεις. Μεγαλώνοντας έγινε προγραμματιστής υπολογιστών, αλλά η ζωή του κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Ζούσε με τη μητέρα του και είχε πολύ λίγους φίλους.

Όταν ο Larry έγινε 38 ετών, «πήρε» την απόφαση να ασχοληθεί με το αντίθετο φύλο. Επίσης εκείνη την περίοδο, απολύθηκε από τη εργασία του και την ίδια μέρα ανακάλυψε ότι η μητέρα του εγκατέλειψε την πόλη που ζούσανε, πούλησε το σπίτι και έφυγε για διακοπές διαρκείας.

Ο Larry τότε έκανε μια στροφή 180 στη ζωή του. Μετακόμισε στην φανταστική πόλη «Lost Wages», εκεί «υιοθετεί» ένα εντελώς νέο πρόσωπο. Δεδομένου ότι ο Larry πίστευε ότι το στυλ της δεκαετίας του ’70 εξακολουθεί να είναι στα πράγματα, δεν άργησε να το εφαρμόσει στην πράξη και κατά κύριο λόγο στην ενδυμασία του. Έτσι λοιπόν φόρεσε ένα εμπριμέ πουκάμισο, βερμούδα

Έχοντας μόλις πουλήσει το «κατσαριδάκι» (Volkswagen Beetle «Bug») του για 94 δολλάρια σε μια μάντρα αυτοκινήτων, καταλήγει έξω από το μπαρ το Leftys, όπου και από εκεί ξεκινά το πρώτο παιχνίδι, το Leisure Suit Larry στο Land of the Lounge Lizards.

Η πιο πρόσφατη εκδοχή του παιχνιδιού ονομάζεται: Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice και κυκλοφόρησε στις 23.10.2020

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #larry #laffer

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment