Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Sega κυκλοφόρησε τον πρώτο και μοναδικό υπολογιστής της, το μοντέλο SC-3000

Γνωρίζατε ότι η Sega είχε «βγάλει» υπολογιστές;
Συγκεκριμένα δύο μοντέλα, μάλιστα το δεύτερο με τεχνητή νοημοσύνη!

O SC-3000 (Sega Computer 3000) ήταν ο πρώτος και μοναδικός υπολογιστής που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Sega. Κυκλοφόρησε στις 15.07.1983 στην Ιαπωνία και η δυνατότητες του ήταν αντίστοιχες με την παιχνιδομηχανή SG-1000.

Για την ιστορία η Sega κυκλοφόρησε το 1986 ένα ακόμα υπολογιστή, τον Sega AI Computer, ο οποίος μάλιστα όπως τόνιζε και η ίδια η εταιρεία διέθετε τεχνητή νοημοσύνη, εξου και το AI στην ονομασία του.

Ο SC-3000, συχνά γνωστός απλώς ως «Sega Computer» ή ακόμα και «Sega», ήταν ένας οικιακός υπολογιστής 8-bit.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν κυκλοφόρησε ευρέως σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά μόνο σε κάποιες χώρες όπως: η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Φινλανδία.
Μέχρι το 1985, το SC-3000, δεν κατάφερε να αποσπάσει ικανοποιητικό μερίδιο από την αγορά των υπολογιστών, μιας και την εποχή εκείνη «μεσουρανούσαν» άλλες εταιρείες στους home computers.

Ο SC-3000 ήταν επίσης ο τελευταίος οικιακός υπολογιστής της Sega που κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό. Η Sega συνεργάστηκε με την Amstrad και την IBM για τα Amstrad Mega PC και TeraDrive αντίστοιχα τα επόμενα χρόνια.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #nintendo #sega #computer #sc3000

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment