Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Sega κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Ayrton Senna’s Super Monaco GP II

Το άρθρο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Ayrton Senna, ο οποίος  σκοτώθηκε την 1η Μαΐου του 1994 στην πίστα της Ίμολα σε μια στροφή χτυπώντας στον τοίχο με περίπου 233 χλμ./ώρα.

Το δυστύχημα του Senna προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση για έναν από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1 και μια ολόκληρη χώρα, την Βραζιλία, να θρηνεί στους δρόμους για την απώλεια του.

Περίπου δύο χρόνια νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου του 1992 η Sega είχε κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιαπωνία το βιντεοπαιχνίδι Ayrton Senna’s Super Monaco GP II.

Ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι αγώνων Formula 1 που δημιουργήθηκε από τη Sega για το Sega Genesis και το Mega Drive , το Master System και το Game Gear το 1992. Ήταν η συνέχεια του βιντεοπαιχνιδιού Super Monaco GP

Το αρχικό σχέδια για τη δημιουργία του Ayrton Senna’s Super Monaco GP II ξεκίνησαν από την εταιρεία Tectoy, διανομέα της Sega στη Βραζιλία.

Η εταιρεία Tectoy πρότεινε στη Sega την ιδέα της ανάπτυξης ενός βιντεοπαιχνιδιού με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο οδηγό F1 Ayrton Senna, ο οποίος ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1988, του 1990 και του 1991 .

Ο Shoichiro Irimajiri, αντιπρόεδρος της Sega, γνώριζε προσωπικά τον Senna, διότι είχε διατελέσει στέλεχος της Honda στο τμήμα της εταιρείας που παρείχε τους κινητήρες στην ομάδα του Senna, όταν ο οδηγός αγώνων ήταν στην McLaren.

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξη του βιντεοπαιχνιδιού, ο Senna συμμετείχε προσωπικά διαμόρφωση του Super Monaco GP II, δίνοντας κατευθύνσεις και κάνοντας αρκετές προτάσεις.

Μεταξύ των προτάσεων του Senna ήταν να μην μειώνεται η ταχύτητα του μονοθέσιου όταν το όχημα πατούσα πάνω στις χαρακτηριστικές ρίγες των στροφών, κάτι που γινότανε στο πρώτο παιχνίδι Super Monaco GP.

Λίγο πριν από το Ιαπωνικό Grand Prix του 1991, ο Senna επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Sega με τους προγραμματιστές να συρρέουν για να συναντηθούν μαζί του!

Το βιντεοπαιχνίδι περιλάμβανε πίστες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 1991, καθώς και μια επιλογή («Senna GP») για μια σειρά από τρεις αγώνες σε φανταστικές πίστες.

Οι παίκτες οδηγούσαν το μονοθέσιο βλέποντας από τη θέση του οδηγού. Επίσης στην οθόνη περιλαμβάνει επίσης χάρτη, ταχύμετρο και ταχύμετρο.

Το 2017, η ιστοσελίδα Gamesradar κατέταξε το Ayrton Senna’s Super Monaco GP II στην 25η θέση των «Καλύτερων βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών για τα Sega Genesis/Mega Drive».

Στη φωτογραφία ο Senna σε ηλικία 3 ετών:

Πηγή εικόνας

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #AyrtonSenna #videogames #SuperMonacoGP #racinggame

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment