Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Sega κυκλοφόρησε την πρώτη 16- bit παιχνιδομηχανή στον κόσμο, με το όνομα Mega Drive

Κυκλοφόρησε η πρώτη πραγματική 16- bit παιχνιδομηχανή στον κόσμο και αυτό τονιζόταν με έντονη γραμματοσειρά πάνω στη συσκευή!

Στις 29.10.1988, η SEGA ξεκίνησε τη διάθεση στην αγορά της Ιαπωνίας, της παιχνιδομηχανής Sega MegaDrive η οποία διαδέχθηκε το Master System.

Στις Η.Π.Α. ονομάστηκε Sega Genesis διότι τα δικαιώματα για το όνομα Mega Drive ανήκαν ήδη σε άλλη εταιρεία, έτσι μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις, η Sega επέλεξε να χρησιμοποιήσει διαφορετικό όνομα για το σύστημα στην Βόρεια Αμερική

Το Sega MegaDrive ή Sega Genesis είναι η πρώτη 16- bit παιχνιδομηχανή στον κόσμο. Παρότι η παιχνιδομηχανή της NEC, η TurboGrafx-16 (γνωστή και ως PC Engine) προηγήθηκε της κυκλοφορίας του Genesis/Mega Drive, δεν ήταν πραγματικά ένα σύστημα 16-bit.
Για την ακρίβεια, η κάρτα γραφικών της TurboGrafx-16 ήταν 16-bit, όμως η CPU της ήταν ακόμα 8-bit.

Επίσης, ενώ η TurboGrafx-16 κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πριν από το Mega Drive, στη Βόρεια Αμερική η Sega κατάφερε να κυκλοφορήσει το Genesis/Mega Drive, μερικές εβδομάδες.

Το MegaDrive σχεδιάστηκε από μια ομάδα της Sega υπό την επίβλεψη του Hideki Sato και του Masami Ishikawa.

Τα βιντεοπαιχνίδια φορτώνονταν από cartridges

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #sega #segamegadrive #segamastersystem #segagenesis #videoconsoles

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment