Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Pioneer κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το LaserActive, μεταξύ άλλων ήταν και παιχνιδομηχανή

Θέλετε καραόκε…; το ‘χει!
Θέλετε παιχνιδομηχανή..; είναι!
Θέλετε CD και laser disk player..; έχει και απ’ αυτά για μουσική και ταινίες!
Θέλετε «υπολογιστή»; Με κάποιο τρόπο γινόταν!
 
Σαν σήμερα στις 20.08.1993, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το LaserActive της Pioneer.
 
Το Pioneer LaserActive ήταν μια ακριβή (970$, 1,832$ με σημερινές τιμές), αλλά ενδιαφέρουσα παιχνιδομηχανή και όχι μόνο!
 
Η Pioneer ήθελε να ανταγωνιστεί την παιχνιδομηχανή Panasonic 3DO τον Οκτώβριο του 1993. Επίσης, της ίδια εποχή υπήρχαν στην αγορά συσκευές όπως Commodore CDTV, το Philips CD-i , το 3DO Interactive Multiplayer και το Tandy Video Information System.
 
Το νέο που «έφερνε» το LaserActive ήταν ότι τα συνδύαζε όλα σε ένα.
 
Παρείχε τη δυνατότητα να παίζετε παιχνίδια σε Laserdiscs LD-ROM (τον πρόδρομο του DVD).
 
Η συσκευή στην μπροστινή της μεριά, είχε μια ειδική εσοχή-υποδοχή, στην οποία τοποθετούνταν κάθε φορά μια ειδικά διαμορφωμένη μονάδα μαζί με το αντίστοιχο περιφερειακό (χειριστήριο, μικρόφωνο). Μια μονάδα για να μετατρέπεται το LaserActive σε Sega Genesis (με υποδοχή για τα cartdriges). Μια μονάδα για να μετατρέπεται σε παιχνιδομηχανή NEC TurboGrafx-16 (γνωστή και ως PC Engine) με τα παιχνίδια να φορτώνονται από οπτικούς δίσκους (σε Laserdiscs LD-ROM, τον πρόδρομο του DVD). Μια ακόμα μονάδα με μικρόφωνο για να μετατρέπεται σε συσκευή καραόκε.
 
Επιπλέον, το LaserActive με τη χρήση ειδικού interface μπορούσε να συνδεθεί σε υπολογιστή με τη βοήθεια του προγράμματος LaserActive Program Editor, το είτε διατίθονταν τόσο σε δισκέτα για DOS όσο και για Mac OS. Τη χρήση ως υπολογιστή διευκόλυνε ένα ασύρματο (με υπέρυθρες) πληκτρολόγιο 33 πλήκτρων.
 
Στα αξιοσημείωτα και εντυπωσιακά ήταν και τα τρισδιάστατα γυαλιά του LaserActive.
 
Η συσκευή κυκλοφόρησε και στη Βόρεια Αμερική. Το 1996 αποσύρθηκε από τις αγορές, έχοντας πωληθεί 10.000 συσκευές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πλέον είναι μια σπάνια συσκευή.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory
#innovation #pioneer #music #caraoke

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment