Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Nokia κυκλοφόρησε το πρώτο τηλέφωνο συνδύαζε κινητό τηλέφωνο, MP3/video player και παιχνιδομηχανή

«Θα υπάρξουν πολλοί κουρασμένοι αντίχειρες απόψε!» είχε δηλώσει ο Ilkka Raiskinen, στέλεχος της Nokia.

Και μπορεί το αγαπημένο λειτουργικό σύστημα Symbian να έτρεχε σε αυτή τη συσκευή, όμως το N-Gage δεν κατάφερε να κουράσει τους αντίχειρες του κοινού. Τα δύο μοντέλα που κυκλοφόρησαν σημείωσαν χαμηλές πωλήσεις.

Στις 07 Οκτωβρίου 2003, κυκλοφόρησε το κινητό τηλέφωνο – παιχνιδομηχανή της Nokia, το N-Gage.

Την εποχή εκείνη η Nokia ήταν ο ηγέτης στην αγορά κινητών τηλεφώνων και πίστεψε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το όνομα της κατασκευάζοντας μια συσκευή που συνδύαζε κινητό τηλέφωνο, MP3 /video player και παιχνιδομηχανή.

Με μόλις 50 τίτλους στα τρία πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του, το N-Gage αλλά και ο διαδοχός του το N-Gage QD δεν κατάφερε ποτέ να ανταγωνιστεί τις φορητές παιχνιδομηχανές της Nintendo και της Sony.

Το 2004, η Nokia κυκλοφόρησε το N-Gage QD ως μια βελτίωση του πρώτου μοντέλου.

Τα δύο μοντέλα πούλησαν περίπου 2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως και αυτό για μια εταιρεία σαν την Nokia, ήταν ένα μη επιτυχημένο προϊόν.

Το Νοέμβριο του 2005, η Nokia διέκοψε την κυκλοφορία τους και ενσωμάτωσε τις λειτουργίες των  N-Gage στα smartphones της που διέθεταν το λογισμικό Symbian (Series 60).

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #nokia #nokiangage #ngage #portable #mobile #videoconsoles

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment