Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Nintendo παρουσίασε στην Ιαπωνία το Game Boy Advance SP

Με μια εμφάνιση που έφερνε στο μυαλό το Game & Watch της δεκαετίας του 1980, το Game Boy Advance SP (ήταν ακόμη πιο μικρό από τον προκάτοχό του, το Game Boy Advance το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2001), η Nintendo παρουσίασε στις 14.02.2003 στην Ιαπωνία το Game Boy Advance SP (φημολογείται ότι σημαίνει «Special Project»).

Η αναδιπλούμενη σχεδίαση (κατηγορία clamshell ή κοχύλι) βοήθησε στην προστασία της οθόνης όταν το μηχάνημα δεν ήταν σε χρήση και η φωτιζόμενη οθόνη που διέθετε χρησίμευε στο να παίξει κάποιος με πολύ χαμηλό φωτισμό. Επίσης, διέθετε ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία! Όπως μας είχε συνηθίσει η Nintendo, το κυκλοφόρησε σε αρκετές χρωματικές αποχρώσεις.

Για να εξοικονομήσει χώρο στο εσωτερικό αυτής της φορητής παιχνιδοκονσόλας, η Nintendo αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, γεγονός που ανάγκασε τους χρήστες να αγοράσουν ένα ξεχωριστό εξάρτημα που συνδεόταν στην υποδοχή φόρτισης της κονσόλας. Αυτό όχι μόνο δημιουργούσε επιπλέον κόστος, αλλά σήμαινε επίσης ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά και ταυτόχρονα να φορτίζουν την κονσόλα

Το Game Boy Advance SP  συνέχισε την επιτυχία του αρχικού GBA και είχε καλές πωλήσεις. Διάδοχος του, ήταν το Nintendo DS το οποίο κυκλοφόρησε το 2004.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #nintendo #GameBoyAdvanceSP #retrogames #retrogaming

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment