Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Nintendo κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Super Mario Bros

Στις 13.09.1985, η Nintendo κυκλοφόρησε το Super Mario Bros, ένα βιντεοπαιχνίδι που σχεδιάστηκε από τον Shigeru Miyamoto για την παιχνιδοκονσόλα Famicom στην Ιαπωνία (το γνωστή σε εμάς ως Nintendo Entertainment System (NES).

Το Super Mario Bros ήταν το παιχνίδι που διαδόθηκε ο Mario, καθιστώντας τον την κύρια μασκότ της Nintendo και έναν από τους πιο αναγνωρισμένους χαρακτήρες στα βιντεοπαιχνίδια.

Ο Mario εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 09.07.1981, στο παιχνίδι Donkey Kong, ως ξυλουργός με το όνομα «Jumpman». Αν και κάποιοι υποστήριζαν ότι ο Jumpman ίσως ήταν ο πατέρας του Mario, τελικά ο Jumpman και ο Mario είναι ο ίδιος χαρακτήρας.

Υπάρχουν δύο πιθανές θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος του Mario.
Η πρώτη αφορά συνεργασία που είχε ο πρόεδρος της Nintendo στην Αμερική Minoru Arakawa, ο οποίος ενοικίαζε μια αποθήκη ιδιοκτησίας της εταιρείας του Mario Segale. Οι δύο τους είχαν διάφορες αψιμαχίες, όμως όταν τα «βρήκαν» επέλεξαν να ονομάσουν τον χαρακτήρα Mario καθώς εμφανισιακά έμοιαζε με τον Segale.
Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι υπήρχε ένα οικογενειακό εστιατόριο κοντά στα γραφεία της Nintendo Αμερικής, το οποίο ονομαζόταν «Mario and Luigi’s», ωστόσο σύμφωνα με αρκετούς αυτή η θεωρεία «δένει» σχετικά με το όνομα του Luigi.

Ο Shigeru Miyamoto έντυσε τον Mario με μια μπλε φόρμα και ένα κόκκινο μπλουζάκι για να κάνει αντίθεση με το φόντο του παιχνιδιού Donkey Kong, το οποίο ήταν μαύρο.
Επίσης του «φόρεσε» λευκά γάντια, ούτως ώστε ο παίκτης του videogame να μπορεί να δει τα χέρια του να κινούνται στην οθόνη.
Επίσης του πρόσθεσε και ένα καπέλο για να μην χρειαστεί να δώσει κίνηση στα μαλλιά του Mario όταν αυτός έκανε άλματα.
Του «φύτρωσε» και ένα μουστάκι καθώς του ήταν δύσκολο να σχεδιάσει τις εκφράσεις του προσώπου.

Αργότερα, ο Mario έναν «απέκτησε» ένα μικρότερο αδερφό, τον Luigi, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι Mario Bros.

Εκείνη την εποχή, ο Shigeru Miyamoto δεν περίμενε ότι ο Mario θα γίνει δημοφιλής. Στις μετέπειτα εμφανίσεις του, ο Mario είχε ένα κόκκινο «M» σε λευκό κύκλο στο καπέλο του και κίτρινα κουμπιά στη φόρμα του. Ο Mario έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, κυκλοφορίες βίντεο, κόμικς και σε ταινία μεγάλου μήκους που ονομάζεται «Super Mario Bros: The Movie».

Τέλος η «υπόθεση» του βιντεοπαιχνιδιού είναι: Τρέξτε και κάντε άλματα με τον Mario ή τον αδελφό του τον Luigi μέσα από σπηλιές και κάστρα, κάτω σωλήνες και σε όλες τις πλατφόρμες και αντιμετωπίστε τον Bowser για να σώσετε την αγαπημένη σας πριγκίπισσα Peach.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #retrogaming #retrogames #games #supermariobros #Luigi

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment