Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Nintendo κυκλοφόρησε την παιχνιδομηχανή Nintendo Wii

Τι έκαναν όλοι αυτοί μες στο κρύο;

Μα φυσικά περίμεναν να αγοράσουν πρώτοι την παιχνιδοκονσόλα Nintendo Wii.

Ο πρώτος αγοραστής, που έχει αλλάξει επισήμως το όνομά του σε Αζάια «Triforce» Τζόνσον, εμπνευσμένος από τα παιχνίδια Zelda της Nintendo, περίμενε έξω από το κατάστημα πάνω από μια εβδομάδα!

Κυκλοφόρησε στις 19.11.2006 και αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ριψοκίνδυνη η κίνηση της Nintendo να βγάλει στην αγορά το Wii μόλις δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του Sony Playstation 3. Η εταιρεία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε βρεθεί πίσω από τους ανταγωνιστές της.

Έτσι, η Nintendo αποφάσισε να ανταγωνιστεί με τις Sony και Microsoft όχι τόσο με τα γραφικά της νέας της παιχνιδομηχανής, αλλά με το ευρηματικό χειριστήριο! Ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε ασύρματο χειριστήριο σε παιχνιδοκονσόλα!

Η Nintendo επέλεξε για το Wii να έχει ασύρματο χειριστήριο με τεχνολογία bluetooth, εξοπλισμένο με αισθητήρες κίνησης, ώστε να χρησιμοποιείται ως ρακέτα, σπαθί, μπαστούνι του μπέιζμπολ, ακόμα και σαν γάντι του μποξ, ανάλογα με το παιχνίδι.

Το Nintendo Wii όταν κυκλοφόρησε ήταν η πιο μικρή σε διαστάσεις επιτραπέζια παιχνιδοκονσόλα.

Η αρχική ονομασία που είχε διαλέξει η εταιρεία για το Wii, ήταν Revolution (επανάσταση). Διατήρησε αυτή την ονομασία όσο βρισκόταν στο στάδιο κατασκευής της. Όταν τον Απρίλιο του 2006, η Nintendo παρουσίασε την νέα της παιχνιδομηχανή, την μετονόμασε. Το τελικό όνομα Wii παραπέμπει στην αγγλική λέξη «we» (εμείς), καθώς η εταιρεία ήθελα να τονίσει ότι «προσκαλεί» τους παίκτες να παίξουν μαζί. Μάλιστα τα δύο «ii» αναφέρονται στα χειριστήρια της κονσόλας που έχουν σχήμα που μοιάζε σαν το γράμμα «i».

Στο Nintendo Wii τα βιντεοπαιχνίδια «φορτώνονταν» από οπτικούς δίσκους (Wii Optical Disc). Τίτλοι παιχνιδιών: Dragon Quest, το Harvest Moon, το Dragon Ball, ακόμα και τα κλασικά παιχνίδια της Nintendo όπως τα Zelda, Mario Bros και πολλά άλλα. Ο αριθμός των παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα στο Wii είναι παρόμοιος με αυτόν του Xbox 360.

Το Wii κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 08 Δεκεμβρίου του 2006.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #nintendowii #nintendo #wii #games #retrogames

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment