Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Netscape μαζί με τις IBM, Oracle, Sony, Nintendo, Sega και NEC δημιούργησαν την εταιρεία Navio

Η Netscape το «πάλεψε» να ανταγωνιστεί την Microsoft.

Στις 26.08.1996 η Netscape Communications Corp. ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια εταιρεία λογισμικού για να συνάψει συμμαχία με την IBM, την Oracle και τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρονικών: Sony, Nintendo, Sega και NEC.

Η νέα εταιρεία, Navio Corp., σκόπευε να ανταγωνιστεί τη Microsoft Corp. δημιουργώντας ένα νέο λειτουργικό σύστημα.
Την εποχή εκείνη η Netscape και η Microsoft βρίσκονταν σε διαμάχη διότι η δεύτερη είχε προεγκατεστημένο τον Internet Explorer στα Windows και η Netscape ισχυριζόταν ότι αυτό απομάκρυνε τους χρήστες από το δικό της πρόγραμμα περιήγησης, το Netscape Navigator.
Η Netscape ήλπιζε ότι η νέα εταιρεία θα ανέπτυσσε μια ποικιλία εφαρμογών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων βιντεοκονσολών, τηλεοράσεων, υπολογιστών, PDA’s που θα χρησιμοποιούσαν φθηνότερη τεχνολογία και όχι τις εφαρμογές της Microsoft.

Τελικά το 1997 η Oracle αγόρασε το μερίδιο πλειοψηφίας της Navio. Η εταιρεία αφομοιώθηκε από την Oracle και το όνειρό της Netscape να αναπτύξει ένα διεισδυτικό οικοσύστημα φθηνών συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο που θα βασίζονται στο Navio Browser / OS τους δεν ξεκίνησε ποτέ.

Ποτέ δεν κυκλοφόρησαν ένα προϊόν, μια συσκευή, ένα πρόγραμμα περιήγησης, ένα λειτουργικό σύστημα ή κάτι άλλο.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Netscape #navio #ibm #Oracle #sony #sega #nintendo #nec #internetexplorer #NetscapeNavigator

 

Πηγή κειμένου

Post a comment