Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Napster διατάχθηκε από δικαστήριο των Η.Π.Α. να σταματήσει να μοιράζει μουσική με πνευματική ιδιοκτησία

Στις 26.07.2000, η Napster διατάχθηκε από την Marilyn Patel -ομοσπονδιακό δικαστή των Η.Π.Α.- να σταματήσει να μοιράζει μουσική με πνευματική ιδιοκτησία.

Αυτή η προκαταρκτική απόφαση αποτέλεσε μια σημαντική νίκη για τις πέντε μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου που ήδη από το 1999 είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία αγωγών έναντι της Napster για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Επίσης το 2000 έγιναν αντίστοιχες αγωγές από τον ραπερ Dr. Dre καθώς και από το συγκρότημα Metallica όταν τα μέλη του ανακάλυψαν ότι ένα demo του τραγουδιού τους «I Disappear» κυκλοφορούσε στο internet πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Ωστόσο, η Napster ισχυρίζονταν ότι η διαδικτυακή ανταλλαγή αρχείων μουσικής MP3 εμπίπτει στις παραμέτρους του νόμου περί ηχογράφησης (Audio Home Recording Act) του 1992, ο οποίος επέτρεπε την αντιγραφή μουσικής για προσωπική χρήση.

Η εικόνα της ανάρτησης προέρχεται από τη σατιρική σειρά κινούμενων σχέδια σε flash, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τα έτη 2000-2001 από τον Bob Cesca και μια ομάδα που ήταν τότε γνωστή ως Camp Chaos. Στα βιντεάκια σατίριζαν την καταστολή της κοινής χρήσης MP3 και ιδιαίτερα το ρόλο των Metallica σε όλη εκείνη την κατάσταση.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #napster #music #mp3 #Metallica

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment