Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Motorola κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο της σειράς StarMax, το οποίο ήταν ένας κλώνος του Macintosh

Φανταστείτε αν σήμερα, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα «Mac» από τη Sony ή τη Lenovo ή την Dell που όχι μόνο θα ήταν φθηνότερο από τα Mac της Apple, αλλά και γρηγορότερο και με μεγαλύτερη επεκτασιμότητα.

Έτσι το 1995, με τις άδεια και τις «ευλογίες» της Apple, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται κλώνοι των Mac και για την εταιρεία εκείνη τη δύσκολη περίοδο της, ήταν ένας τρόπος για να επεκτείνει το πενιχρό μερίδιο της αγοράς στην αγορά υπολογιστών.

Εταιρείες όπως η UMAX, η Akia, η Motorola και φυσικά η Power Computing, έλαβαν άδειες από την Apple για να κατασκευάσουν κλώνους των Mac.

Στην εικόνα της ανάρτησης βλέπουμε ένα Macintosh clone της εταιρείας Motorola, συγκεκριμένα το μοντέλο StarMax 3000/160 το οποίο κυκλοφόρησε στις 17.09.1996 και αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο από τη σειρά StarMax.

Το Motorola StarMax 3000/160 DT, αναπτύχθηκε από την Apple και τη Motorola και διέθετε επεξεργαστή PowerPC 603e στα 160 MHz, μνήμη RAM 16 MB, σκληρό δίσκο 1,2 GB, καθώς και λειτουργικό σύστημα από την έκδοση 7.5.3 και μεταγενέστερη. Η τιμή του μοντέλου ήταν 1.800$, με σημερινές τιμές 3.068$.

Το 1997 με την επιστροφή του Steve Jobs στην Apple, διεκόπη το πρόγραμμα Macintosh clone.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #motorola #mac #macclone #starmax

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment