Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα της, το γνωστό Xbox

Στις 15.11.2001 κυκλοφόρησε στην Αμερικανική αγορά η πρώτη παιχνιδοκονσόλα της Microsoft, το γνωστό Xbox.

Τέσσερις μηχανικοί από την ομάδα DirectX της Microsoft – ο Kevin Bachus, ο Seamus Blackley, ο Ted Hase και ο επικεφαλής της ομάδας DirectX Otto Berkes, οραματίστηκαν μια παιχνδικονσόλα της Microsoft η οποία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το PlayStation 2 της Sony.

Σχεδίασαν ένα σύστημα που θα χρησιμοποιούσε πολλά κοινά στοιχεία με το hardware των υπολογιστών και θα βασιζόταν σε μια έκδοση των Windows και του DirectX.

Αυτή η προσέγγιση θα διευκόλυνε τους προγραμματιστές των Windows να δημιουργήσουν παιχνίδια για το νέο τους σύστημα και έτσι να αποκτήσει μια σημαντική λίστα με τίτλους παιχνιδιών.

Προτάθηκαν πολλά ονόματα για αυτήν την κονσόλα, όπως το «Direct X Box» και το «Windows Entertainment Project». Τελικά «κράτησαν» το Χ από το DirectX και η παιχνιδοκονσόλα ονομάστηκε Xbox.

Να σημειώσουμε τη χρήσιμη λειτουργία του χειριστηρίου (στη φωτ. η έκδοση του 2002) όπου ένα μικρό μέρος του καλώδιο του αποσπάται όταν τραβηχτεί βιαίως, κάτι που «έσωσε» πάρα πολλές κονσόλες από την καταστροφή…

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #microsoft #xbox #retrogames #retrogaming

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment