Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows Vista

Λέξεις όπως Whistler, Longhorn και Blackcomb που είναι πραγματικά ονόματα περιοχών στη British Columbia στον Καναδά, χρησιμοποιήθηκαν από την Microsoft για τις κωδικές ονομασίες των Windows.

Τόσο το Whistler όσο και το Blackcomb είναι χιονοδρομικά κέντρα, ενώ το Longhorn είναι ένα μικρό μπαρ ανάμεσα στα δύο χιονοδρομικά κέντρα. Το Whistler ήταν στην πραγματικότητα τα Windows XP, το Longhorn ήταν τα Windows Vista και το Blackcomb το όνομα μια άγνωστης έκδοσης.

Στις 30.01.2007 η Microsoft κυκλοφόρησε στην αγορά λιανικής τα Windows Vista προσφέροντας εκατοντάδες νέες δυνατότητες, όπως ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον χρήστη και το περίφημο Windows Aero, βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης, νέα εργαλεία δημιουργίας πολυμέσων όπως το Windows DVD Maker.

Ακόμη και πριν από την κυκλοφορία των Windows XP, τον Μάιο του 2001, η Microsoft είχε γνωστοποιήσει ότι είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Ήδη από τον Ιούνιο του 2002, γινόντουσαν συζητήσεις ότι τα Vista θα είχαν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Στις 20 Οκτωβρίου 2002, μια πρώιμη έκδοση κυκλοφόρησε με το όνομα Longhorn και έμοιαζε πολύ με τα Windows XP.

Στα μέσα του 2003, η Microsoft διαπίστωσε ότι τα Longhorn δεν ήταν έτοιμα για να κυκλοφορήσουν, έτσι η κυκλοφορία μετατέθηκε στις αρχές του 2005.

Η νέα λειτουργία Windows Aero τελικά προστέθηκε για πρώτη φορά σε μια δοκιμαστική έκδοση της 1ης Απριλίου 2005. Δύο μήνες μετά, αποκαλύφθηκε το όνομα των Windows Vista.

Στις 27 Ιουλίου 2005, κυκλοφόρησαν τα Windows Vista Beta 1. Οι χρήστες beta tester είχαν την πρώτη τους εμπειρία στο -τότε- νέο λειτουργικό σύστημα. Τα Windows Vista Beta 2 ακολούθησαν στις 23 Μαΐου 2006, τα οποία έγιναν διαθέσιμα για δοκιμή τον επόμενο μήνα.

Στις 8 Νοεμβρίου 2006, κυκλοφόρησε η έκδοση για τους κατασκευαστές και στις 30 Ιανουαρίου 2007 η τελική έκδοση για τους πελάτες λιανικής.

Οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν τις εκδόσεις: Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #windows #windowsvista

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment