Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 2000

Ο Bill Gates χαρακτήρισε τα Windows 2000 «ορόσημο για τη Microsoft και τη βιομηχανία», σημειώνοντας ότι γι’ αυτό το λειτουργικό σύστημα εργάστηκαν 5.000 προγραμματιστές και η ανάπτυξή του κόστισε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Gates ανέφερε ότι τα νέα -τότε- Windows είναι πιο αξιόπιστα και φιλικά προς το χρήστη σε σχέση με το λ/σ Unix. Ωστόσο, γι’ αυτή του τη δήλωση δέχθηκε κριτική διότι δεν ανέφερε το Linux (λ/σ με γραφικό περιβάλλον), με το οποίο υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να κάνει την σύγκριση ο Gates.

Επίσης, γνωστά ως Windows 2k, τα Windows 2000 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τη Microsoft στις 17.02.2000.

Τους είχε δοθεί η κωδική ονομασία «Janus» κατά την ανάπτυξή τους, τα Windows 2000 βασίζονταν στον πυρήνα των Windows NT και μερικές φορές αναφέρονται ως Windows NT 5.0. Τα Windows 2000 περιέχουν πάνω από 29 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, κυρίως γραμμένες σε C ++ με πάνω από 8 εκατομμύρια από αυτές τις γραμμές γραμμένες για τα προγράμματα οδήγησης (drivers).

Τα Windows 2000 περιελάμβαναν προηγμένες δυνατότητες όπως το Windows Movie Maker, Windows Desktop Update, hibernation κ.α., επίσης είχαν συνολικά καλύτερη υποστήριξη για το hardware. Τα Windows 2000 είχαν σχεδιαστεί ειδικά για το διαδίκτυο καθώς οι επιχειρήσεις σιγά-σιγά επέκτειναν εκεί τις δραστηριότητές τους.

Τα Windows 2000 κυκλοφόρησαν σε τέσσερις εκδόσεις: τα Professional, Server, Advanced Server και Datacenter Server.

Τα Windows 2000 Professional, διαδέχθηκαν τα Windows XP Professional τον Οκτώβριο του 2001.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #windows #windows2000 #os #operatingsystem #billgates

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment