Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε Comic Chat

Το Microsoft Comic Chat (αργότερα γνωστό ως Microsoft Chat και διαφορετικό από τα Windows Chat ή WinChat) αναπτύχθηκε από την ομάδα Virtual Worlds της Microsoft και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 13 Αυγούστου του 1996, ως μέρος του Internet Explorer 3. Η ανάπτυξη του προγράμματος έγινε από τον David Kurlander, ο οποίος εργάστηκε με τη Microsoft για περίπου 13 χρόνια. Ο Kurlander, έλαβε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την εργασία του στο Microsoft Chat.

Ήταν ένα chat στο οποίο οι συνομιλίες με τους άλλους χρήστες εμφανιζόντουσαν ως φούσκες πάνω από τον χαρακτήρα comic που είχε επιλέξει ο καθένας!

Ένα χρόνο πριν παρουσιαστεί αυτή η υπηρεσία IRC της Microsoft, η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει τη γραμματοσειρά Comic Sans έχοντας την προσθέσει στο πακέτο Windows 95 Plus. Η εταιρεία αποφάσισε ότι αυτή θα είναι η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για το Microsoft Comic Chat.

Η Microsoft μετά από λίγο καιρό που είχε κυκλοφορήσει το προαναφερθέν chat, πρόσθεσε μια επιπλέον δυνατότητα στο chatrooms. Οι χρήστες μπορούσαν μέσω του Comic Chat Character Editor, να δημιουργήσουν και να φέρουν στα μέτρα τους τον χαρακτήρα που είχαν επιλέξει για μιλάνε με το chat. Έτσι το κινούμενο σχέδιο του κάθε χρήστη μπορούσε να παίρνει διάφορες εκφράσεις τους (ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ, δείχνοντας τον εαυτό του, χαμογελώντας, συνοφρυώνοντας κ.λπ.).

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, μετονομάστηκε σε Microsoft Chat 2.0 και συνδυάστηκε με τον Internet Explorer μαζί με το τότε νέο Outlook Express. Η έκδοση 2.5 που κυκλοφόρησε μαζί με τον Internet Explorer 5 ήταν και η τελευταία ενημέρωση του Microsoft Chat.
Το 2001 με την κυκλοφορία του Internet Explorer 6, έπαυσε να υπάρχει το συγκεκριμένο chat της Microsoft.

Σε κάθε περίπτωση ήδη από το 1999 η Microsoft έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να συνομιλούν με το νέο τότε, MSN Messenger.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #chat #microsoft #chatroom

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment