Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Microsoft έθεσε σε κυκλοφορία ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το όνομα Kin

Στις 14 Μαΐου 2010, η Microsoft έθεσε σε κυκλοφορία ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το όνομα Kin και μέσα σε 48 μέρες, αναγκάστηκε να ακυρώσει την κυκλοφορία.

Πολύ ακριβή απόφαση, αν σκεφθούμε ότι της κόστισε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Το Kin ήταν μια ιδέα της Microsoft για τη δημιουργία ενός κινητού τηλεφώνου που θα απευθύνονταν κατά κύριο λόγο σε όσους έκαναν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία ήθελε να εστιάσει σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών.

Το κινητό Kin κατασκευάστηκε από την Sharp Corporation και πωλήθηκε μέσω της εταιρείας Verizon Wireless.

Για τη δημιουργία του Kin η Microsoft χρειάστηκε δύο χρόνια και επένδυσε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Kin. Το Kin βασίστηκε στα Microsoft Windows CE. Επίσης η Microsoft για να βοηθηθεί στη δημιουργία του συγκεκριμένου κινητού τηλέφωνου, εξαγόρασε την εταιρεία Danger Incorporated.

Τα δύο μοντέλα του Kin, το ONE και το TWO κυκλοφόρησαν στις 14 Μαΐου 2010. Μέσα σε περίπου δύο μήνες (30.06.2010) η Verizon Wireless, που είχε αναλάβει την προώθηση αυτών των μοντέλων στην αγορά, σταμάτησε να τα πουλά τα τηλέφωνα λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ζήτησής τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης η Microsoft διέκοψε την προγραμματισμένη κυκλοφορία των Kin στην Ευρώπη και διέκοψε την εντελώς την παραγωγή τους. Στην ομάδα ανάπτυξης των Kin που «έμειναν» ξαφνικά χωρίς αντικείμενο, της ανέθεσε άλλα έργα.

Τον Δεκέμβριο του 2010, η Microsoft αφού πρώτα αφαίρεσε από τα κινητά Kin το επιπλέον λογισμικό που αφορούσε λειτουργίες σχετικές με τα social media, αποφάσισε να τα προωθήσει εκ νέου μέσω των καταστημάτων της Verizon. Τα ονόμασε Kin ONEm και TWOm.

Τον Ιανουάριο του 2011, η Microsoft έκλεισε την ιστοσελίδα kin.com την οποία είχε δημιουργήσει για κινητά Kin.

Το τελευταίο μοντέλο Kin TWOm σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2011.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #smartphone #microsoft #kin

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment