Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Magnavox ξεκίνησε την παραγωγή του συστήματος παιχνιδιών Odyssey Video

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το πρώτο εμπορικό βιντεοπαιχνίδι, σκέφτονται το Pong, το παιχνίδι arcade ping-pong που κυκλοφόρησε από την Atari το 1972.

Ωστόσο, μήνες νωρίτερα, η Magnavox είχε κυκλοφορήσει το Magnavox Odyssey, ένα σύστημα οικιακών βιντεοπαιχνιδιών που βασίζεται στο «Brown Box».

Στις 27 Ιανουαρίου του 1972, η Magnavox ξεκίνησε την παραγωγή του συστήματος παιχνιδιών Odyssey Video. Ήταν ένα «πρωτόγονο» σύστημα χωρίς επεξεργαστή όπου για να παίξεις κάποιο παιχνίδι τοποθετούσες μια «κασέτα» η οποία εμπεριείχε το ηλεκτρονικό κύκλωμα και τα απαραίτητα chips για να «φορτώσει» το παιχνίδι.

Το Odyssey σχεδιάστηκε από τον Ralph Baer, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει την ιδέα το 1966 και ολοκλήρωσε την πρώτη συσκευή το 1968. Αυτό το πρωτότυπο, γνωστό ως Brown Box, εκτίθεται σήμερα στο Smithsonian National Museum of Natural History στην Ουάσινγκτον.

Δεδομένου ότι το Odyssey είχε περιορισμένες δυνατότητες γραφικών και εμφάνιζε μόνο μερικά μικρά λευκά τετράγωνα και κάθετη γραμμή στην οθόνη, το Magnavox περιελάμβανε ημιδιαφανείς χρωματικές επικαλύψεις που τοποθετούνταν στην οθόνη για την παροχή ρυθμίσεων και διατάξεων για τα παιχνίδια. Επίσης, στα παρελκόμενά του περιλαμβανόταν και ένα «ελαφρύ όπλο» με το οποίο σημάδευες την οθόνη. Ίσως το πιο εκπληκτικό για τους σύγχρονους παίκτες, το Odyssey είχε επίσης μη ηλεκτρονικά αξεσουάρ παιχνιδιών, όπως ζάρια, τράπουλες, ψεύτικα χρήματα και μάρκες πόκερ.

Αυτά τα αξεσουάρ συμπεριλήφθηκαν πιθανώς για να κάνουν την παιχνιδομηχανή Magnavox Odyssey να μοιάζει περισσότερο σαν τα φυσικά παιχνίδια που υπήρχαν τότε.

Με περίπου 350.000 τεμάχια να έχουν πουληθεί, δεν θεωρήθηκε εμπορική επιτυχία, ειδικά σε σύγκριση με τη δημοτικότητα του Pong. Το κακό μάρκετινγκ έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #videoconsole #magnavox #odyssey #RalphBaer

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment