Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Kimberley Vanvaeck, δημιούργησε τον πρώτο ιό που γράφτηκε στη γλώσσα προγραμματισμού C#

«Θέλω οι άνθρωποι (και ειδικά τα αγόρια) να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κορίτσια εκεί έξω που τους αρέσουν οι υπολογιστές και όχι μόνο για να παίζουν παιχνίδια»**, δήλωσε η εικονιζόμενη.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2002, η 18χρονη Kimberley Vanvaeck δημιούργησε τον ιό «Sharp-A», τον πρώτο ιό που γράφτηκε στη γλώσσα προγραμματισμού C#. Επίσης ήταν ένας από τους πρώτους ιούς που μόλυναν υπολογιστές που είχαν εγκατεστημένο το Microsoft .Net Framework.

Η Vanvaeck, γνωστή και ως «Gigabyte» γεννήθηκε το 1984 στην πόλη Mechelen του Βελγίου.

Σε ηλικία 6 ετών χρησιμοποιούσε και προγραμμάτιζε σε έναν Commodore 64 ενός συγγενή της.
Η Vanvaeck, ξεκίνησε τον προγραμματισμό «ιών» σε ηλικία 14 ετών ως χόμπι, έχοντας ενταχθεί στην ομάδα «Metaphase VX».

Σε δηλώσεις της στο silicon.com, είπε:  «Οι ιοί μου δεν είναι καταστροφικοί, ειδικά o Sharp-A». Αρκετοί πιστεύουν ότι η Vanvaeck βρίσκεται πίσω και από άλλους ιούς, όπως το Logo.Logic, Buffy, Scrambler, Quis, Coconut and YahaSux.

**Σύμφωνα με πηγές, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη της στις 06.03.2002, η Vanvaeck λέει ότι έγραψε τον ιό για να κάνει ένα κοινωνικό και ένα τεχνικό πείραμα. Σχετικά με το τεχνικό, ήθελε να δοκιμάσει να γράψει έναν ιό για να δοκιμάσει τη νέα -τότε- C#.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2004, κυκλοφόρησε η είδηση, ότι μια 20χρονη κοπέλα και φοιτήτρια τεχνολογίας συνελήφθη στο Βέλγιο με την κατηγορία ότι ήταν πίσω από το ψευδώνυμο «Gigabyte». Της αποδόθηκαν 11 κατηγορίες για σαμποτάζ υπολογιστών και ήρθε αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο έως 100.000 ευρώ. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 24 ώρες μετά τη σύλληψή της.

Της αρέσει το kick boxing, ο χορός και αγαπά τα ζώα. Της αρέσει η μουσική Trance και House.
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #KimberleyVanvaeck #programmer #virus

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment