Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η IBM αγόρασε τη Lotus και το πρώτο killer app του IBM PC, το πρόγραμμα λογιστικών φύλλων Lotus 1-2-3

Η IBM αγόρασε τη Lotus και το πρώτο killer application του IBM PC, το πρόγραμμα λογιστικών φύλλων Lotus 1-2-3, «πέρασε» και επίσημα στα «χέρια» της!

Με αυτή την αγορά η IBM απέκτησε την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού και τον κορυφαίο κατασκευαστή groupware (collaborative software συνεργατικό λογισμικό). Στη συγκεκριμένη κατηγορία προγραμμάτων ανήκε το Lotus Notes.

Η εξαγορά έδωσε στην IBM ένα «δυνατό» προϊόν για να ανταγωνιστεί την Microsoft και ιδιαιτέρως το Office. Στα μέσα του ’90, η IBM ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, με περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, το μεγαλύτερο μερίδιο των οποίων αφορούσε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στις 06 Ιουλίου 1995 η εταιρεία IBM ολοκλήρωσε τη δημόσια προσφορά 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της εταιρείας Lotus Development Corp. Την εποχή εκείνη, η εξαγορά της Lotus αποτέλεσε την μεγαλύτερη αγορά εταιρείας στην ιστορία του κλάδου λογισμικού».

Η Lotus έγινε θυγατρική της IBM. Ο Πρόεδρος της Lotus, Jim Manzi, έγινε αντιπρόεδρος της IBM. Η IBM στις 05 Ιουνίου 1995 είχε κάνει προσφορά 60$ ανά μετοχή της Lotus και έπειτα από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων, τα στελέχη της Lotus συμφώνησαν να δεχθούν μια αναθεωρημένη προσφορά της τάξεως των 64$ ανά μετοχή.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ibm #lotus #lotus123

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment