Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία MITS παρουσίασε τον υπολογιστή Altair 8800

Οι Bill Gates και Paul Allen εμπνεύστηκαν από αυτόν τον υπολογιστή και δημιούργησαν το πρώτο πρόγραμμα της Microsoft.

Ο MITS Altair 8800, κατά κοινή ομολογία, ήταν ο πρώτος εμπορικά επιτυχημένος προσωπικός υπολογιστής της ιστορίας. Από τον αριθμό των πωλήσεων, αποδείχθηκε ότι υπήρχε τεράστια ζήτηση για υπολογιστές που -εκτός των πανεπιστημίων και των μεγάλων εταιρειών- μπορούσαν να αγοραστούν για προσωπική χρήση.

Ο MITS Altair 8800, παρουσιάστηκε στις 19.12.1974 από τον Ed Roberts (γιατρό και συνιδρυτή της εταιρείας Altair) και μπορούσε κάποιος να τον αποκτήσει στέλνοντας την παραγγελία του μέσω αλληλογραφίας.

Ο υπολογιστής ξεκίνησε να πωλείται για πρώτη φορά μέσω του περιοδικού Popular Electronics. «Ερχόταν» σε ένα κιτ, σε πολύ προσιτή τιμή (397 δολλάρια) και με τον ισχυρό 8μπιτο επεξεργαστή 8080 της Intel.

Στο τεύχος Ιανουαρίου του 1975, του περιοδικού Popular Electronics έγινε ευρέως γνωστός ο Altair 8800.

Διαβάζοντας το περιοδικό, χιλιάδες «χομπίστες» της εποχής, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για την απόκτησή του, μεταξύ αυτών και οι Bill Gates και Paul Allen οι οποίοι ξεκίνησαν να γράφουν ένα λογισμικό για τον υπολογιστή, το ονόμασαν Altair BASIC.

Το πούλησαν στην εταιρεία MITS και αυτό ήταν το πρώτο προϊόν της νέας τους εταιρείας τους, τότε με το όνομα Micro-Soft (από το Microcomputer-Software).

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #altair #altair8800 #mits #microsoft #EdRoberts #BillGates #PaulAllen

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment