Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία eMachines παρουσίασε τον υπολογιστή eOne

Δε μοιάζουν έστω και λίγο αυτοί οι δύο υπολογιστές;

Ε, για αυτό το λόγο η Apple έκανε δύο αγωγές στην εταιρεία eMachines, η οποία στις 05.08.1999 παρουσίασε τον υπολογιστή eOne. Ένα «all-in-one» μοντέλο και με στόχο τους αγοραστές που τους άρεσε το στυλ iMac, αλλά προτιμούσαν το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows!

«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός πρωτότυπων σχεδίων που θα μπορούσαν χρησιμοποιήσουν οι σχεδιαστές της εταιρείας eMachines για τους υπολογιστές τους, αλλά αντίθετα αυτοί επέλεξαν να αντιγράψουν τα σχέδια της Apple.
Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα και κόπο για τη δημιουργία και την εμπορική διάθεση βραβευμένων σχεδίων των υπολογιστών μας και σκοπεύουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», είχε δηλώσει ο Steve Jobs της Apple.

Ωστόσο ο Stephen Dukker -διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας eMachines- είχε δηλώσει σχετικά με το θέμα των ομοιοτήτων των δύο υπολογιστών:
«Αν κοιτάξετε τον υπολογιστή μας eOne και τον iMac, δεν είναι όμοια», και συνέχισε σημειώνοντας ότι «το eOne διαθέτει δισκέτα και το iMac όχι. Είναι εντελώς διαφορετικό βιομηχανικό σχέδιο».

Επίσης να αναφέρουμε, ότι οι δύο υπολογιστές διέφεραν και στην τιμή, ο eOne κόστιζε 799 δολάρια και ο iMac κόστιζε 1.199 δολάρια.

Το 1999, η Apple κατέθεσε αγωγή έναντι της εταιρείας eMachines, ισχυριζόμενη ότι ο σχεδιασμός του υπολογιστή παραβίαζε το προστατευμένο εμπορικό περίβλημα του iMac. Τον Μάρτιο του 2000, η eMachines κατέληξε σε συμφωνία με την Apple για την απόσυρση τον υπολογιστή eOne από την αγορά. Τελικά -το 2002- η eMachines σταμάτησε την κυκλοφορία του υπολογιστή eOne.

Τον Ιούλιο του 2004, η Apple κατέθεσε δεύτερη αγωγή στην eMachines και αντίστοιχες αγωγές εναντίον των εταιρειών Future Power και Daewoo.

Το μοντέλο eOne διέθετε έναν επεξεργαστή Intel Celeron 433 MHz, μνήμη RAM 64MB, CRT οθόνη 15-ιντσών, θύρα Ethernet, μια μονάδα δισκέτας, κάρτα γραφικών ATI (8 MB), δύο θύρες USB, ένα μόντεμ 56k και μια μονάδα CD-ROM, Ως υπολογιστής με βάση το  Wintel, ο eOne μπορούσε να «τρέξει» Windows 98 ή Windows Me.
Το Wintel ήταν το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας της Microsoft και της Intel για την παραγωγή προσωπικών υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές συμβατούς με Intel x86 και οι οποίοι μπορούσαν να «τρέξουν» λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows.

Το 2007, τρία χρόνια μετά την απόκτηση της eMachines, από την εταιρεία Gateway η δεύτερη κυκλοφόρησε τον υπολογιστή One. Ήταν ένας υπολογιστής «all-in-one» με επίπεδη οθόνη και μαύρο χρώμα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #computers #windows #eMachines #iMac #apple

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment