Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία Capcom κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Resident Evil

Υπήρχαν στιγμές που τα ζόμπι πετάγονταν από παντού και αν την γλύτωνες, το τελευταίο πράγμα που ήθελες ήταν να προσπαθήσεις να λύσεις γρίφους…

Ο πυροβολισμός στην αρχή του παιχνιδιού και πιο μετά τα σκυλιά, ακόμη μας στοιχειώνουν…!!

Είναι λιγότερο γνωστό ότι το Resident Evil αρχικά αποτελούσε έναν ανασχεδιασμό του Sweet Home (1989).

Μάλιστα προοριζόταν να κυκλοφορήσει για το Super NES! Ωστόσο, όταν το PlayStation της Sony κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1994, η διοίκηση της Capcom αντιλήφθηκε από τους πρώτους μήνες κιόλας τη διαφαινόμενη επιτυχία της νέας παιχνιδομηχανής και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της.
Έτσι, οι άνθρωποι της Capcom «δούλεψαν» ακόμα περισσότερο ούτως ώστε να παρουσιάσουν, στις 22.03.1996, ένα από τα πιο γνωστά ή κατά πολλούς το γνωστότερο παιχνίδι «επιβίωσης τρόμου»!

«Παιχνίδι τρόμου» ήταν το αρχικό του όνομα και η ανάπτυξή του έγινε σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση υπολογιστών της Silicon Graphics χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Soft Image.

Το πρώτο παιχνίδι Resident Evil δημιουργήθηκε από τους Shinji Mikami, Tokuro Fujiwara και αρκετούς ακόμα σχεδιαστές videogames. Στην Ιαπωνία έγινε γνωστό με το όνομα «Biohazard».

Ιούλιος 1998: Για να παίξει κανείς μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα μέλη μιας ελίτ αστυνομικής ομάδας που ονομάζεται S.T.A.R.S. Η αποστολή τους είναι να διερευνήσουν μια σειρά από φονικές δολοφονίες κοντά στο Raccoon City. Η έρευνα οδηγεί στο αρχοντικό και οι χειρότεροι εφιάλτες τους ζωντανεύουν.
Εξοπλισμένοι με ένα απλό όπλο, πρέπει να ξεκλειδώσετε τα κρυμμένα μονοπάτια στο αρχοντικό και να ανακαλύψετε τα μυστικά που βρίσκονται μέσα. Το ότι έχετε λίγα διαθέσιμα αποθέματα είναι τρομακτικό αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που θα σας φοβίσει…

Το 1998 είχε κυκλοφορήσει η συνέχειά του, το Resident Evil 2 και το 2002 το Resident Evil Zero του οποίου η ιστορία εξελισσόταν πριν το πρώτο (prequel του 1).
Το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει για Sega Saturn, Windows και Nintendo DS. Το 2002, κυκλοφόρησε ένα remake με το ίδιο όνομα για το GameCube με ενημερωμένα γραφικά, ήχο και αλλαγές στο gameplay και την ιστορία.

Έχουν κυκλοφορήσει αρκετές εκδόσεις του παιχνιδιού με κυριότερες τις: Resident Evil (1996)Resident Evil 2 (1998), Resident Evil 3: Nemesis (1999), Resident Evil CODE: Veronica (2000), Resident Evil Zero (2002), Resident Evil 4 (2005), Resident Evil 5 (2009), Resident Evil 6 (2012), Resident Evil 7: Biohazard (2017), Resident Evil Village (2021)

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #residentevil #capcom

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment