Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Aldus κυκλοφόρησε το PageMaker, ξεκινώντας μια νέα εποχή για την ηλεκτρονική σελιδοποίηση

Πολλοί ζητάνε στις αγγελίες να έχετε γνώσεις του Adobe InDesign, πάμε να μάθουμε πως ξεκίνησε…

Στις 15 Ιουλίου 1985, η εταιρεία Aldus Corp. κυκλοφόρησε το PageMaker, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τα προγράμματα ηλεκτρονικής σελιδοποίησης DTP (Desktop publishing).

Το Aldus PageMaker, κυκλοφόρησε αρχικά για τον Mac και δύο χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε η έκδοση για Windows. Το PageMaker αγοράστηκε στη συνέχεια από την Adobe η οποία το μετονόμασε σε Adobe PageMaker.

Ο Paul Brainerd (πρόεδρος της Aldus Corp) είχε δηλώσει: «Τώρα η μέση εταιρεία μπορεί να παράγει εξελιγμένο υλικό πιο γρήγορα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα».

Με το PageMaker, έντυπα και κάθε λογής φυλλάδια δημιουργούνταν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους σύνθεσης/σελιδοποίησης.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αντιμετώπισε αυξανόμενο ανταγωνισμό από το QuarkXPress. Η Quark πρότεινε στην Adobe την αγορά του PageMaker αλλά αντ’ αυτού, το 1999, η Adobe κυκλοφόρησε το «Quark Killer», το Adobe InDesign.

Η τελευταία μεγάλη κυκλοφορία του PageMaker ήταν 7.0 το 2001.

Η Adobe σταμάτησε κάθε ανάπτυξη του PageMaker το 2004 και συνιστούσε ανεπιφύλακτα στους χρήστες να «μεταναστεύσουν» στο Adobe InDesign.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #InDesign #pagemaker #apple #macintosh #software #indesign #microsoft #windows #adobe

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment