Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Disney παρουσίασε την ταινία Τron, μια από τις πρώτες που χρησιμοποιήθηκαν γραφικά από υπολογιστή

Στις 09.07.1982 η Disney παρουσίασε την ταινία «Τron», πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία ο πρωταγωνιστής Jeff Bridges ως προγραμματιστής υπολογιστών εισβάλει μέσα στον κόσμο του λογισμικού και έρχεται αντιμέτωπος με το πρόγραμμα «Master Control» όπου για να αποδράσει πρέπει να τον νικήσει και να το αντικαταστήσει με ένα πιο αξιόπιστο σύστημα το «Tron system».

Να σημειωθεί, πως ήταν μια από τις πρώτες ταινίες που χρησιμοποίησε γραφικά και ειδικά εφέ από υπολογιστή. Τέλος, η ιδέα πίσω από την ταινία κρύβεται στο ότι ο Lisberger (σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας) είχε ασχοληθεί με το video game Pong, στην συνέχεια μαζί με τον παραγωγό του Donald Kushner, δημιουργήσαν ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων.

Το 2010 «βγήκε» η συνέχεια της ταινίας, το Tron: Legacy. Σύμφωνα με την άποψη πολλών, η ταινία Matrix είχε αρκετές επιρροές από την ταινία του 1982.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #disney #mastercontrol #tromovie #pong #legacy #tronvsmatrix #movie #scifi

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment