Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Digital παρουσίασε τον mini-computer PDP-8

Ο mini-computer PDP-8 χωρούσε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου! Το έναυσμα για την κατασκευή του ήταν η παραγγελία ενός συστήματος ελέγχου αντιδραστήρα!

Το 1964, το Πυρηνικό Ερευνητικό Εργαστήριο Chalk River του Καναδά ζήτησε από την εταιρεία Digital Equipment Corporation μια ειδική συσκευή για την παρακολούθηση ενός αντιδραστήρα.

Οι μηχανικοί της DEC, Gordon Bell και Edson de Castro, αντί να σχεδιάσουν ένα τυπικό σύστημα ελέγχου, «μπήκαν» στη διαδικασία και ανέπτυξαν ένα μικρό υπολογιστή γενικής χρήσης και τον προγραμμάτισαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ζήτησε το Ερευνητικό Εργαστήριο.

Ήταν ένας υπολογιστής, ο οποίος βασίστηκε και επηρεάστηκε από τον LINC, τον πρώτο mini-computer της ιστορίας. Χρησιμοποιούσε Diode-Transistor Logic (DTL). Είχε επεξεργαστή 12-bit.

Το παλαιότερο μοντέλο PDP-8, ανεπίσημα γνωστό ως «Straight-8», παρουσιάστηκε στις 22 Μαρτίου 1965 και η τιμή του ήταν 18.500 δολάρια.

Μια μεταγενέστερη έκδοση του PDP-8, είχε πολύ καλές πωλήσεις και έτσι «κατετάγη» ως ένας από τους πιο επιτυχημένους υπολογιστές της επόμενης δεκαετίας.

Η σειρά αυτών των υπολογιστών περιελάμβανε: PDP-8, LINC-8, PDP-8/S, PDP-8/I, PDP-8/L, PDP-12, PDP-8/E, PDP-8/F, PDP-8/M, PDP-8/A.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #minicomputer #dec #PDP8

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment