Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η χρήση υπολογιστών από την αστυνομία θα μπορούσαν να είχαν σώσει τον σχεδιαστή μόδας Gianni Versace

Σήμερα θεωρείται αυτονόητη η χρήση της τεχνολογίας από τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση εγκληματικών υποθέσεων, όμως παλαιότερα δεν αποτελούσε βασικό τους εργαλείο.

Σε μια διαφορετική είδηση λοιπόν, όταν στις 27.07.1997 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην εφημερίδα Los Angeles Times, στο οποίο ο Joseph McNamara, πρώην αρχηγός της αστυνομίας του San Jose της California, υποστήριξε ότι οι υπολογιστές θα μπορούσαν να είχαν σώσει τον σχεδιαστή μόδας Gianni Versace, που δολοφονήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από τον Andrew Cunanan (αριστερά στην εικόνα).

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Αν το Τμήμα της Αστυνομίας του Miami Beach είχε εξελιγμένους υπολογιστές όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στα μοντέρνα εστιατόρια της πόλης», ο σχεδιαστής μόδας Gianni Versace πιθανότατα θα ήταν ακόμα ζωντανός».

Σημείωσε, επίσης, ότι λίγα αστυνομικά τμήματα διέθεταν την απαραίτητη τεχνολογία. Η αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες για το δολοφόνο νωρίτερα την εβδομάδα από έναν ενεχυροδανειστή, αλλά αυτές παρέμειναν σε έντυπη μορφή περιμένοντας να εισαχθούν στο σύστημα του υπολογιστή του αστυνομικού τμήματος.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Versace

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment