Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Blizzard κυκλοφόρησε το Warcraft: Orcs & Humans, το πρώτο της γνωστής σειράς βιντεοπαιχνιδιών

Το Warcraft φημίζεται για το ό,τι οι παίχτες μπορούσαν από την πρώτη κιόλας έκδοσή του να παίξουν διαδικτυακά!

Όμως αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν δημιουργούσαν την πρώτη έκδοση στην εταιρεία Blizzard, δεν είχαν καν εσωτερικό δίκτυο και οι προγραμματιστές αναγκάζονταν να ανταλλάσσουν αρχεία μέσω δισκετών «γράφοντας» δεκάδες χιλιόμετρα στους διαδρόμους των γραφείων.*

Στις 23.11.1994 κυκλοφόρησε στην Αμερική από την Blizzard το Warcraft: Orcs & Humans, το πρώτο παιχνίδι από τη σειρά παιχνιδιών Warcraft και ένα από τα πρώτα στην κατηγορία Real-time strategy (RTS).

Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού ήταν για MS-DOS και σε ένα χρόνο οι πωλήσεις έφθασαν τις 100.000!

Ο Patrick Wyatt, ο οποίος ηγήθηκε της δημιουργίας του Warcraft και είναι ένας από τους κύριους προγραμματιστές του, μαζί με τον σχεδιαστή Bill Roper έχουν αναφέρει ότι επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από το παιχνίδι Dune II (1992) το οποίο έπαιζαν στον ελεύθερο χρόνο τους

Το Warcraft είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια της κατηγορίας RTS στο οποίο υπήρχε η δυνατότητα να παίξουν οι χρήστες μέσω internet. Έτσι μέσω τοπικού δικτύου ή μόντεμ, οι παίκτες μπορούσαν να «μάχονται» ο ένας με τον άλλον από απόσταση!

Το 1996 το βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε για Mac OS. Επίσης το 2002 επανακυκλοφόρησε από την εταιρεία Sold-Out Software, μια έκδοση για MS-DOS.

Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει 19 εκδόσεις με την πιο πρόσφατη να είναι του 2021 με τον τίτλο World of Warcraft: The Burning Crusade Classic.

* Patrick Wyatt έχει δηλώσει: «Ενώ έφτιαχνα ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να παίξει χρησιμοποιώντας μόντεμ ή τοπικό δίκτυο, η εταιρεία δεν είχε LAN γραφείου. Έτσι, όταν άρχισα να συνεργάζομαι με άλλους προγραμματιστές και σχεδιαστές, χρησιμοποιήσαμε το «sneaker network», μεταφέροντας δισκέτες πέρα δώθε μεταξύ γραφείων για να ενσωματώνουμε κάθε φορά τις προσθήκες και τις βελτιώσεις του κώδικα».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #gameconsole #gaming #retrogaming #Warcraft #Blizzard

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment