Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Atari υπέγραψε μια συμφωνία για να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην ταινία E.T.

Στις 21.07.1982, η Atari υπέγραψε μια συμφωνία για να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην ταινία E.T. (Extra-Terrestrial), όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι υπέγραψε την καταστροφή της και την συντριβή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών του 1983.

Μάλιστα, το 2014 ανακαλύφθηκαν εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια θαμμένα σε χωματερή στις Η.Π.Α. Μέχρι τότε αποτελούσε έναν μύθο ότι η Atari είχε αναγκαστεί να θάψει βιντεοπαιχνίδια που δεν μπόρεσε να πουλήσει. Μεταξύ των τίτλων που βρέθηκαν ήταν και δεκάδες αντίγραφα του βιντεοπαιχνιδιού E.T.

Το E.T. ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Atari για την παιχνιδοκονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Atari 2600. Βασίζεται στην ταινία του 1982 με το ίδιο όνομα και σχεδιάστηκε από τον Howard Scott Warshaw. Η Atari πλήρωσε 25 εκατ. δολάρια στον Steven Spielberg για πνευματικά δικαιώματα.

Το παιχνίδι προοριζόταν να είναι μια καινοτόμος προσαρμογή της ταινίας και η Atari πίστευε ότι θα επιτύχει υψηλές πωλήσεις εκμεταλλευόμενη την δημοφιλία της ταινίας. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων για το παιχνίδι τελείωσαν στα τέλη Ιουλίου 1982, δίνοντας στον Warshaw μόνο 5,5 εβδομάδες για να αναπτύξει το παιχνίδι εγκαίρως και να κυκλοφορήσει για την περίοδο των Χριστουγέννων του 1982.

Το E.T. συχνά ως ένα από τα χειρότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών και μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #atari #atarivideogames #videogame #et

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment