Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Atari κυκλοφόρησε την πρώτη φορητή παιχνιδομηχανή της, την Atari Lynx

Την 01.09.1989 η Atari κυκλοφόρησε την πρώτη φορητή παιχνιδομηχανή της, την Atari Lynx.

Ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι χειρός στον κόσμο με έγχρωμη οθόνη LCD.

Η συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή διέθετε προηγμένα γραφικά αλλά ξεχώριζε για την αμφίδρομη διάταξή των πλήκτρων της,  με σκοπό να βολεύει στη χρήση τόσο τους αριστερόχειρες όσο και τους δεξιόχειρες.

Το Lynx ανταγωνίσθηκε το Game Boy της Nintendo (είχε κυκλοφόρησε δύο μήνες νωρίτερα) καθώς και το Game Gear της Sega και το TurboExpress της NEC (και τα δύο κυκλοφόρησαν τον επόμενο χρόνο). Η αρχική τιμή του ήταν 179 δολλάρια, σε σημερινές τιμές (2021) 394 δολλάρια.

Τον Ιούλιο του 1991, η Atari παρουσίασε το Lynx II με ελαφρώς βελτιωμένη εμφάνιση και υλικό κατασκευής.
Το νέο μοντέλο διάθετε λαβές από καουτσούκ και καθαρότερη έγχρωμη οθόνη με οπίσθιο φωτισμό με επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας (απ ενεργοποιούνταν ο οπίσθιος φωτισμό της οθόνης LCD). Το δεύτερο μοντέλο διέθετε στερεοφωνική υποδοχή ακουστικών σε σχέση με την μονοφωνική του προκατόχου του.

Ο έντονος ανταγωνισμός και έλλειψη πολλών τίτλων παιχνιδιών είχαν ως αποτέλεσμα το Lynx να σημειώσει χαμηλές πωλήσεις και το 1995 να αποσυρθεί από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση η Atari ήδη από το 1993 είχε εστιάσει στην προετοιμασία μιας σταθερής παιχνιδομηχανής, της Jaguar.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #retrogaming #retrogames #atari #atarilynx

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment