Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Atari ανακοίνωσε την παιχνιδομηχανή Atari 7800

Το Atari 7800 ανακοινώθηκε στις 21.05.1984, όμως πέρασαν 20 μήνες μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά!

Επίσης, ένα ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι το Atari 7800 δεν είχε σχεδιαστεί καν από την Atari! Η General Computer Corporation ήταν η εταιρεία, που είχε αναλάβει το έργο μεταξύ 1983 και 1984.

Και μια τρίτη πληροφορία: διέθετε και ειδικό πληκτρολόγιο, σε μια προσπάθεια της Atari να προσθέσει τη λειτουργικότητα υπολογιστή στις παιχνιδοκονσόλες της!

Η εταιρεία Atari είδε την επιτυχία, που είχε εκείνη την εποχή η Nintendo με το NES στην Ιαπωνία και προσπάθησε να την αντιγράψει στις Η.Π.Α.

Το Nintendo Famicom (NES) στην Ιαπωνία είχε κυκλοφορήσει με αρκετές καινοτομίες, όπως ένα πληκτρολόγιο και μόντεμ. Αντίστοιχα και η Atari ήθελε το 7800 να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια κονσόλα παιχνιδιών. Γι’ αυτό το λόγο είχε δημιουργήσει ένα πληκτρολόγιο – Atari 7800 PRO- που συνδεόταν στο 7800 και περιείχε μια θύρα επέκτασης για να μπορεί να συνδεθεί εξωτερικό κασετόφωνο.

Ήταν η δεύτερη φορά, που η Atari παρείχε ένα πληκτρολόγιο για κάποια παιχνιδοκονσόλα της. Το πρώτο προοριζόταν για το Atari 2600, ονομαζόταν Atari Graduate και είχε σχεδιαστεί από την εταιρεία Peripheral Visions, Inc. Επίσης, φημολογούνταν ότι μπορούσε μελλοντικά να συνδεθεί οπτική συσκευή δίσκου.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #atari #games #play #consoles #80s

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment