Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple παρουσίασε τους πρώτους φορητούς υπολογιστές της σειράς PowerBook

Η Sony σχεδίασε ένα laptop για την Apple Computer.

Στις 21 Οκτωβρίου 1991, η Apple παρουσίασε στην αγορά τους πρώτους φορητούς υπολογιστές της σειράς PowerBook οι οποίοι διαδέχτηκαν τον φορητό υπολογιστή Mac Portable. Το πρώτο μοντέλο ονομαζόταν PowerBook 100 και με σημερινές τιμές θα κόστιζε περίπου 5.200 δολλάρια!

Το 1990, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple, John Sculley, είχε ξεκινήσει το έργο για τον PowerBook, διαθέτοντας 1 εκατομμύριο δολάρια για το μάρκετινγκ αυτής της σειράς φορητών υπολογιστών. Παρά τον μικρό προϋπολογισμό για την προώθησή τους, η σειρά PowerBook ήταν επιτυχημένη, δημιουργώντας τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της, έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Apple.

Η Sony σχεδίασε και κατασκεύασε το PowerBook 100 σε συνεργασία με το Apple Industrial Design Group, την εσωτερική ομάδα σχεδιασμού της Apple. Η κυκλοφορία του διακόπηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1992 και αντικαταστάθηκε από τις σειρές PowerBook 145 και PowerBook Duo.

Έκτοτε, έχει επαινεθεί αρκετές φορές για το σχεδιασμό του. Το 2005, το αμερικανικό περιοδικό Mobile PC επέλεξε το PowerBook 100 ως το καλύτερο gadget όλων των εποχών. Το 2006, το περιοδικό PC World ονόμασε το PowerBook 100 τον δέκατο καλύτερο υπολογιστή όλων των εποχών και το 2005.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computer #nostalgy #memories #apple #PowerBook

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment