Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple παρουσίασε τον πρώτο φορητό υπολογιστή της με μπαταρία, τον Apple Macintosh Portable

Όταν ανεβαίνεις στη σκηνή για να παρουσιάσεις ένα προϊόν «πρέπει» να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι «cool» που λένε…

Αυτό έκανε και ο Jean-Louis Gassée** όπου στις 20.09.1989 συναρμολόγησε και παρουσίασε τον πρώτο φορητό υπολογιστή της Apple με μπαταρία!

Ο Apple Macintosh Portable ζύγιζε 7,2 κιλά και μαζί με σκληρό δίσκο έπρεπε κάποιος να πληρώσει 7.300$ για να τον αποκτήσει. Με σημερινές τιμές θα κόστιζε 13,734 ευρώ!

Ο Jef Raskin, πρωτοπόρος του Macintosh, είχε οραματίστηκε το Mac ως έναν φορητό υπολογιστή.

Ωστόσο την περίοδο που ο Steve Jobs ήταν επικεφαλής για τον Macintosh, οι σκέψεις για την φορητότητα του υπολογιστή τέθηκαν στο περιθώριο. Έτσι το 1984, που παρουσιάστηκε ο πρώτος Macintosh, το μόνο σημείο που θύμιζε κάτι φορητό, ήταν η λαβή στο πάνω μέρος του κουτιού του Macintosh.

Τον Απρίλιο του 1985, ο Jobs προσπάθησε να πείσει το διοικητικό συμβούλιο της Apple να αναπτύξει η εταιρεία ένα υπολογιστή που ο ίδιος αποκαλούσε τότε «BookMac». Ωστόσο, ο Jobs έφυγε από την εταιρεία προτού αυτή η πρόταση ωριμάσει και από ιδέα γίνει πράξη.

Λίγα χρόνια αργότερα, η ιδέα ενός πραγματικά φορητού υπολογιστή, «αναζωπυρώθηκε» ωστόσο και έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου φορητού Macintosh.

Τελικά το Apple Macintosh Portable, δεν σημείωσε καλές πωλήσεις και το 1991 αποσύρθηκε από την αγορά.

**Ο Gassée ήταν τεχνικός διευθυντής της Apple και το 1990 ίδρυσε την εταιρεία υπολογιστών Be.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #applecomputer #applelaptop #JeanLouisGassée

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment