Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple παρουσίασε το eWorld

Με 8,95$ το μήνα, συν δύο ώρες δώρο, μπορούσες να συνδεθείς στον ψηφιακό κόσμο eWorld της Apple και να είσαι ένας ePeople!

Λίγο πριν το internet κάνει το «μεγάλο μπαμ», υπηρεσίες dial-up όπως: America Online, Prodigy και CompuServe κυριάρχησαν στο διαδικτυακό τοπίο.

Σε αυτό το ανταγωνιστικό κλίμα στις 05.01.1994, η Apple παρουσίασε το eWorld, μια υπηρεσία πληροφόρησης διαθέσιμη σε χρήστες Macintosh, Apple IIGS και Newton MessagePad (φορητή συσκευή).

Μόλις συνδεόταν κάποιος στο eWorld εμφανιζόταν μια εικονική εναέρια άποψη μιας πόλης. Κάθε κτίριο στην πόλη αντιπροσώπευε μια διαφορετική υπηρεσία, που περιείχε άρθρα, ειδήσεις, chat, πίνακες συζητήσεων (κάτι σαν forum), e-mail, browser για περιήγηση, σύνδεση σε BBS και «κατέβασμα» αρχείων μέσω ftp.

Παρόλα τα παραπάνω καλούδια, η μη ανταγωνιστική τιμή, η μη διαφημιστική υποστήριξη της υπηρεσίας και τα οικονομικά ζητήματα (οικονομικές απώλειες τις τάξεως των 700 εκατομμύρια δολαρίων) που είχε εκείνη την εποχή η Apple, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την απόφαση της κατάργησης της υπηρεσίας τον Μάρτιο του 1996.

Η Apple σε μια απέλπιδα προσπάθεια σχεδίασε την επέκταση της υπηρεσίας στα Windows, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Στο τέλος της 22μηνης διάρκειας ζωής του, το eWorld είχε 147.500 συνδρομητές, αριθμός πολύ χαμηλός σε σύγκριση με τους 3,5 εκατομμύρια που διέθετε η υπηρεσία AOL.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι μερικοί πρώην υπάλληλοι της Apple στην υπηρεσία eWorld ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας δικής τους διαδικτυακής υπηρεσία με το όνομα Talk City.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #eworld #internet #apple

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

 

Post a comment