Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple παρουσίασε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή QuickTake 100

Αν και το πρώτο μοντέλο έμοιαζε σαν «πορτοφόλι», η Apple Computer -το 1994- προσπάθησε να εισέλθει στην αγορά της φωτογραφίας. Μην κοιτάτε που όλοι τώρα τρελαίνονται με την κάμερα του iPhone. Δεν ξεκίνησαν όλα το 2007…

Το QuickTake ήταν μια από τις πρώτες σειρές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, που σχεδιάστηκε και διατέθηκε από την Apple Computer.

Το πρώτο μοντέλο QuickTake 100 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tokyo MacWorld στις 17.02.1994. Συνολικά κυκλοφόρησαν τρία μοντέλα το QuickTake 100 και 150 (κατασκευασμένα από την Kodak) και το ανασχεδιασμένο και τελευταίο μοντέλο, το 200 (κατασκευασμένο από την Fujifilm). Η μέγιστη ανάλυση τους έφθανε τα 640 x 480 pixels.

Το 1992, η Apple Computer άρχισε να αναπτύσσει την πρώτη της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή – με την ονομασία «Venus». Εκείνη την εποχή η αγορά φωτογραφικών ειδών στις Η.Π.Α. είχε τζίρο πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, αποτελούσε πεδίο δόξης λαμπρό για τις εταιρείες που ήθελαν να αναπτύξουν την ψηφιακή φωνογραφική μηχανή, κοινώς υπήρχε μια τεράστια δυνητική αγορά γι’ αυτό το προϊόν που στα επόμενα χρόνια θα κυριαρχούσε.

Η QuickTake 100 ήταν μια εύχρηστη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με κάρτα 1MB Compact Flash και με τιμή 750$. Η Apple Computer δημιούργησε ένα κιτ διασύνδεσης και προσπάθησε να πουλήσει την ψηφιακή της κάμερα σε χρήστες Windows, καθώς και σε χρήστες Macintosh.

Δυστυχώς, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή QuickTake δεν είχε καλές πωλήσεις μιας και την εποχή εκείνη το κοινό επέλεγε προϊόντα άλλων εταιρειών πολύ πιο γνωστών στο χώρο της φωτογραφίας όπως: οι Kodak, Fujifilm, Canon, Sony και Nikon. Οι πωλήσεις της σειράς QuickTake διακόπηκαν το 1997.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #QuickTake #camera #apple

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment