Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple κυκλοφόρησε τον υπολογιστή iMac G3

«Το πίσω μέρος του υπολογιστή μας, φαίνεται καλύτερα από το μπροστινό μέρος των άλλων». Φαίνεται ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη. Έναν καλό πλανήτη. Έναν πλανήτη με καλύτερους σχεδιαστές», είχε δηλώσει ο Steve Jobs για τον Apple iMac G3!
 
Ο Apple iMac G3 κυκλοφόρησε στις 15.08.1998 και ήταν ο υπολογιστής με τον οποίο η εταιρεία άρχισε να «παίρνει» πάλι τα πάνω της. Ααα, να αναφέρουμε ότι στην Apple είχαν αποφασίσει πως το floppy drive δε χρειαζόταν πλέον και έτσι το αφαίρεσαν!
 
Η Apple προώθησε τον iMac, ως ένα επαναστατικό νέο Macintosh «έτοιμο» για την εποχή του διαδικτύου, όπως αποδεικνύεται και από το πρόθεμα «i» της ονομασίας του, το οποίο αναφέρεται στο Internet αλλά και individual, instruct, inform, inspire σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jobs στην παρουσίαση.
 
Ήταν μοναδικό όχι μόνο για την εμφάνισή του, αλλά και γιατί ήταν το πρώτο Mac που διέθετε USB θύρες καθώς και το πρώτο Mac, στο οποίο αφαιρέθηκε η μονάδα δισκέτας.
 
Το Ιανουάριο του 1999 ο iMac κυκλοφόρησε σε 6 χρώματα: Bondi Blue (εικόνα της ανάρτησης), Blueberry, Grape, Tangerine, Lime, Strawberry.
 
Μέχρι τον Ιούλιο του 2001 είχαν κυκλοφορήσει διάφορες εκδόσεις οι οποίες είχαν βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με το αρχικό μοντέλο (Επεξεργαστής: PowerPC 750 (G3)@233 MHz, Μνήμη RAM: 32MB, Σκληρός δίσκος: 4GB, Λειτουργικό σύστημα: 8.1, Οθόνη: 15¨).
 
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι για πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο διέθετε τον Internet Explorer. Το 1998 δεν υπήρχε, το Safari, το πρόγραμμα περιήγησης της Apple.
 
Επισκεπτόμενοι το Μουσείο, μπορείτε να δείτε από κοντά τον πρώτο Apple iMac G3.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computers #apple #iMac #Macintosh

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment