Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple κυκλοφόρησε τον πρώτο υπολογιστής της, τον Apple Computer 1

Στις 10.04.1976, κυκλοφόρησε ο πρώτος υπολογιστής της Apple, ο Apple Computer 1, πιο απλά Apple I ή Apple-1. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Steve Wozniak. Την ιδέα για την πώληση του την είχε ο Steve Jobs.

Η τιμή του ήταν 666,66 δολάρια γιατί τους «άρεσε η επανάληψη ψηφίων».

Ο υπολογιστής δεν είχε κάποιο περίβλημα** αλλά «ερχόταν» σε ένα κιτ όπου έπρεπε να συναρμολογηθεί. Συνδεόταν σε μια εξωτερική οθόνη και ένα κασετόφωνο. Μνήμη RAM 4KB, επεξεργαστή MOS Technology 6502 στα 1 MHz.

Παρήχθησαν 200 τεμάχια, τα 25 από αυτά στους δέκα πρώτους μήνες από την κυκλοφορία του. Το συγκεκριμένο έκθεμα είναι πιστό αντίγραφο του χειροποίητου κουτιού που εκτίθεται στο Smithsonian’s National Museum of American History.

Στις μέρες μας, η τιμή ενός πλήρους λειτουργικού Apple I, ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 δολάρια.

Η παραγωγή εγκαταλείφθηκε στις 30.09.1977, μετά την εισαγωγή του Apple II.

Σύμφωνα με την ακόλουθη λίστα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 66 τεμάχια σε όλο τον κόσμο: http://www.willegal.net/appleii/apple1-originals.htm

Επισκεπτόμενοι το Μουσείο,  μπορείτε να δείτε από κοντά ένα αντίγραφο ενός από τα κουτιά που είχαν κατασκευάσει οι χρήστες του υπολογιστή Apple Computer 1.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #apple1 #stevewozniac #stevejobs

 

Πηγή κειμένου

Post a comment