Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iBook

Στη φωτογραφία ο Jobs σε μια κίνηση dab… κρατώντας το «κοχύλι» της Apple!

Το μοντέλο Apple iBook G3 ήταν ο πρώτος φορητός υπολογιστής της σειράς iBook που κυκλοφόρησε το 1999 από την εταιρεία Apple.

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου του 1999, ο Steve Jobs παρουσίασε το iBook G3 κατά τη διάρκεια του Macworld Conference & Expo στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη έκδοση του, είχε την ονομασία «Clamshell» επειδή έμοιαζε με κοχύλι και ο σχεδιασμός του ήταν εμπνευσμένος από τους υπολογιστές iMac.

Κυκλοφόρησε σε πέντε διαφορετικά χρώματα: «Tangerine», «Blueberry», «Graphite», «Indigo» και το «Key Lime» να σημειωθεί πως το τελευταίο μπορούσε κανείς να το αγοράσει μόνο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Διέθετε ασύρματη δικτύωση, την οποία η Apple ονόμαζε Airport για την οποία έγινε και σχετική επίδειξη την μέρα της παρουσίασής του.

Η αρχική του τιμή ήταν 1.599$. Επίσης, διέθετε ένα πτυσσόμενο χερούλι μεταφοράς. Είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία παγκοσμίως και προβλήθηκε σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Η παραγωγή του σταμάτησε το 2001, όταν κυκλοφόρησε το iBook G3 Dual USB.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο iBook εκτίθεται στο Design Museum του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου Yale Art Gallery.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #MacBook #iMac #Apple #iBook #Clamshell

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment