Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple κατέθεσε αγωγή προς την εταιρεία SFCC σχετικά με τον κώδικα του QuickTime

Στις 06.12.1994 η Apple κατέθεσε αγωγή προς την εταιρεία San Francisco Canyon Company (SFCC), ισχυριζόμενη ότι βοήθησε την Intel και τη Microsoft να κλέψουν τον κώδικα του QuickTime για Windows για να τον χρησιμοποιήσουν στο πρόγραμμα Video for Windows.

Το 1995, στην αγωγή συμπεριελήφθησαν και η Microsoft και η Intel.

Η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το QuickTime για το Macintosh τον Δεκέμβριο του 1991 και το 1992 σύναψε συμφωνία με την εταιρεία SFCC για να «μεταφέρει» το QuickTime στα Windows.

Το Νοέμβριο του 1992 η Microsoft κυκλοφόρησε το πρόγραμμα Video for Windows, το οποίο παρότι «ήλθε» έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του QuickTime της Apple, δεν ήταν τόσο προηγμένο για να μπορέσει να το ανταγωνιστεί ευθέως.

Το 1993 η Intel, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της δικής της τεχνολογίας βίντεο, σύναψε μια συμφωνία με την εταιρεία SFCC. Επίσης την ίδια χρονιά, η Intel και η Microsoft συνδύασαν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν το πρόγραμμα Video for Windows, κυκλοφορώντας μια νέα έκδοση προσπαθώντας να φθάσουν την ποιότητα του QuickTime.

Το 1994 η Apple ανακάλυψε ότι ο κώδικας που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SFCC για το QuickTime των Windows υπήρχε επίσης στη βελτιωμένη έκδοση του Video for Windows και για αυτό στράφηκε δικαστικά εναντίον της εταιρεία SFCC.

Στις 14.02.1995 η Apple επέκτεινε την αγωγή της και προς την Intel και την Microsoft, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες εν γνώσει τους χρησιμοποίησαν την εταιρεία SFCC για να τους βοηθήσει να κλέψουν τον κωδικό QuickTime.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Apple απειλούσε τη Microsoft με αγωγή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία διευθετήθηκε από τους Steve Jobs και Bill Gates το 1997, όταν τον Αύγουστο του 1997 η Microsoft αγόρασε μετοχές της Apple αξίας 150 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Αυτό ήταν το αντάλλαγμα για την παύση της δικαστικής δίωξής και μια τονωτική ένεση ρευστότητας προς την Apple, γεγονός που τη βοήθησε να κάνει «restart» και να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #video #apple #quicktime #mediaplayer #apple #microsoft #intel

Πηγή κειμένου

Post a comment