Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Apple Computer εξαγόρασε την NeXT, την εταιρεία υπολογιστών του Steve Jobs

«Δεν αγοράζω μόνο λογισμικό, αλλά αγοράζω τον Steve», είχε δηλώσει ο CEO της Apple Gil Amelio.

Στις 20.12.1996, η Apple Computer εξαγόρασε την NeXT, την εταιρεία υπολογιστών του Steve Jobs που ίδρυσε το 1985, μετά την αποχώρηση από το Apple.

Τα 429 εκατομμύρια δολάρια ήταν πραγματικά ένα τεράστιο ποσό για την αγορά της Next και των προϊόντων της, εκείνο όμως που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι άνθρωποι της Apple, ήταν ότι με την κίνηση αυτή θα επέστρεφε πίσω και ο Steve Jobs (στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Jobs έλαβε 1,5 εκατομμύρια μετοχές της Apple).

Η ιστορία έδειξε ότι η επιστροφή του, «έσωσε» την εταιρεία και την εκτόξευσε στην κορυφή τα επόμενα χρόνια. Τους πρώτους μήνες μετά την συμφωνία ο Jobs συνέχιζε να βρίσκεται και στην άλλη του εταιρεία, την Pixar.

Μετά τον Ιούλιο του 1997 -όταν έπειτα από πιέσεις του Jobs- ο Amelio παραιτείται, τη θέση του λαμβάνει ο Jobs ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος interimCEO.

Πίσω στα γεγονότα του 1996, η Apple ήθελε από καιρό να αντικαταστήσει το «γηρασμένο» MacOS. Είχε εγκαταλείψει το λ/σ της -Copland- και οι διαπραγματεύσεις με την Be και άλλες εταιρείες, δεν είχαν αίσιο τέλος.

Με την αγορά του NeXT, η Apple είχε πλέον στην κατοχή της τον πυρήνα του λ/σ NeXTSTEP, ο οποίος αποτέλεσε την βάση για τα σύγχρονα Mac OS.

Επίσης, απέκτησε το WebObjects, ένα εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών ιστού καθώς και το περιβάλλον προγραμματισμού OpenStep.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε έχουν ληφθεί με μια κάμερα Apple QuickTake.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #next #stevejobs #gilamelio

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment