Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Ada Byron συνάντησε τον Babbage κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχετικά με τη Διαφορική Μηχανή

Πριν 188 χρόνια, στις 05.06.1833, έγινε μια συνάντηση που «εξαιτίας της» εμείς σήμερα μπορούμε και κάνουμε -μέσω του υπολογιστή- αυτή την ανάρτηση.

Την ημέρα εκείνη στο Λονδίνο η Ada Byron συνάντησε τον Charles Babbage κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχετικά με τη Διαφορική Μηχανή.
Αν και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τα μηχανήματά του, ο Babbage θεωρείται ο «πατέρας των υπολογιστών» και η στενή του φίλη Ada η «πρώτη προγραμματίστρια» μιας και κατανόησε και δημοσίευσε μια περιγραφή της λειτουργίας της Αναλυτικής Μηχανής.

Το 1843, η Ada Byron (το Lovelace το έλαβε με το γάμο της) -το μοναδικό νόμιμο παιδί του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα (πραγματικό επίθετο Gordon) – μετέφρασε ένα επιστημονικό έγγραφο του Ιταλού στρατιωτικού μηχανικού Luigi Menabrea με τίτλο «Sketch of an Analytical Engine», προσθέτοντας επτά υποσημειώσεις σε αυτό.

Συνολικά 65 σελίδες – δυόμισι φορές το μήκος του αρχικού κειμένου του Menabrea, όπερ και εγένετο το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστική μηχανής.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #babbage #adalovelace #computer #first #programmer

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment