Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

H Texas Instruments κυκλοφόρησε την πρώτη αριθμομηχανή της, με το δικό της όνομα

Η Texas Instruments έχει κάνει πολλά πράγματα στη ζωή της, όμως στο ευρύ κοινό είναι γνωστή για τις φορητές αριθμομηχανές της.

Στην εικόνα βλέπετε το μοντέλο TI-2500 Datamath, το οποίο για να κάνουμε τις απλές μαθηματικές πράξεις θα έπρεπε να πληρώσουμε 785 δολάρια σε σημερινές τιμές για έχουμε στο χέρι μας μια αριθμομηχανή 322 γραμμαρίων!

Πλέον οι λειτουργίες του, είναι απλά μια εφαρμογή (application) στο κινητό μας, το οποίο ζυγίζει αρκετά λιγότερο!

Το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν η πρώτη αριθμομηχανή της Texas Instruments που διέθεσε η εταιρεία στην αγορά με το δικό της όνομα.

Ωστόσο, η Texas Instruments -ήδη από το 1966- είχε ξεκινήσει την έρευνα στις αριθμομηχανές με το έργο «Caltech» στο οποίο επικεφαλής ήταν ο Jack Kilby (συν-εφευρέτης του ολοκληρωμένου κυκλώματος και της φορητής αριθμομηχανής).

Η εταιρεία ήταν προμηθευτής ηλεκτρονικών αριθμομηχανών για την Canon. Το 1972 η Texas Instruments βρισκόταν πίσω από την φορητή αριθμομηχανή Canon Pocketronic, η οποία ήταν σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το Caltech. Επίσης το Pocketronic ήταν μια από τις πρώτες φορητές αριθμομηχανές στον κόσμο!

Στις 21.09.1972, η Texas Instruments κυκλοφόρησε επίσημα το εικονιζόμενο μοντέλο και στη συνέχεια παρόμοιες εκδόσεις αυτού. Η τιμή του ανερχόταν στα 119,95$ (785,03$ σήμερα).

Η Texas Instruments βρίσκεται ακόμα στην αγορά των αριθμομηχανών.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #TexasInstruments #calc #calculator

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment