Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε Peter Norton,ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Norton, γνωστή για τα προγράμματα antivirus

«Ο Peter Norton τώρα θεραπεύει τους ιούς», έγραφε η διαφήμιση για το Norton AntiVirus το 1991!
 
Με τον Norton να φορά μάσκα 😉
 
Το επίθετό του θυμίζει με την μια ένα από τα πιο γνωστά antivirus για υπολογιστές, όμως ο Peter Norto είναι περισσότερο γνωστός τα βιβλία που φέρουν το όνομα και το πορτρέτο του!
 
Ο Peter Norton γεννήθηκε στις 14.11.1943 στο Αμπερντίν της Ουάσιγκτον.
 
Το 1965 ο Norton αποφοίτησε από το Reed College. Πριν ασχοληθεί με τους μικροϋπολογιστές, εργάστηκε αρκετά χρόνια δουλεύοντας σε mainframes και minicomputers που ήταν εγκατεστημένα στην Boeing και στο Jet Propulsion Laboratory.
 
Το 1981, όταν κυκλοφόρησε το IBM PC, ο Norton ήταν από τους πρώτους που αγόρασε έναν τέτοιον υπολογιστή. Την περίοδο εκείνη απολύθηκε και αποφάσισε να ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό μικροϋπολογιστών ούτως ώστε να έχει ένα εισόδημα. Μια μέρα διέγραψε κατά λάθος ένα αρχείο από τον υπολογιστή του. Αντί «περάσει» εκ νέου τα δεδομένα στον υπολογιστή, αποφάσισε να γράψει ένα πρόγραμμα για να ανακτήσει τις πληροφορίες από το σκληρό δίσκο! Οι φίλοι του ήταν ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα και ξεκίνησε να το πουλά σε χρήστες υπολογιστών.
 
Το 1982, ίδρυσε την Peter Computing με κεφάλαιο 30.000 δολάρια και έναν υπολογιστή IBM! Η εταιρεία του παρήγαγε βοηθητικά προγράμματα λογισμικού. Ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα είναι το Norton Utilities (τελευταία έκδοση το 2012) το οποίο από την αρχική του έκδοση διέθετε διάφορα εργαλεία για την ανάκτηση διαγραμμένα δεδομένα από δίσκους DOS.
Το 1990, ο Norton πούλησε την εταιρεία του στη Symantec.
 
Το 1991 η Symantec παρουσίασε το δημοφιλές πρόγραμμα Norton AntiVirus το οποίο κυκλοφορεί έως σήμερα.
 
Στις ημέρες μας ο Norton είναι επικεφαλής του «The Peter Norton Family Foundation», το οποίο είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει τις τέχνες και άλλες ανθρωπιστικές δραστηριότητες.
 
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #peternorton #norton #nortonantivirus #antivirus

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment