Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο William English, συν-δημιουργός του ποντικιού του υπολογιστή

Ως άνθρωπος της έρευνας, ποτέ του δεν αρνήθηκε να βοηθήσει άλλους ερευνητές, έως και LSD πήρε!!

Στις 09.12.1929 γεννήθηκε ο William English, συν-δημιουργός του ποντικιού του υπολογιστή. Για την ακρίβεια κατασκεύασε το πρώτο ποντίκι υπολογιστή που εμπνεύστηκε ο Douglas Engelbart.

Μέχρι τη στιγμή που το παρουσίασαν στην «Μητέρα όλων των Επιδείξεων» – Mother of all Demos στις 09.12.1968), στο ποντίκι είχαν προσθέσει τρία κουμπιά και το είχαν τοποθετήσει στον μικρό πάγκο που είχαν ενσωματώσει στην καρέκλα (την οποία είχε σχεδιάσει ο Herman Miller).

Στη φωτογραφία βλέπετε την κονσόλα του συστήματος NLS στην οποία είχαν συνδέσει ένα πληκτρολόγιο IBM Selectric καθώς και 5 κουμπιά στην αριστερή πλευρά.

Το 1965 το εργαστήριο των English & Engelbart είχε λάβει επιχορήγηση από τη NASA για να εφεύρουν μια τεχνολογία για τη μετακίνηση ενός δρομέα και την επιλογή ενός αντικειμένου σε μια οθόνη, αυτό τους βοήθησε να τελειοποιήσουν την αρχική ιδέα του Engelbart για το ποντίκι και μαζί με όλες τις υπόλοιπες τεχνολογίες να κάνουν την προαναφερθείσα παρουσίαση το 1968.

Περίπου την ίδια στιγμή, οι δύο τους κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα ερευνητικό έργο στο International Foundation for Advanced Study, το οποίο βρισκόταν κοντά στο Menlo Park. Ο στόχος του έργου, ήταν να δοκιμάσει την επίδραση των ψυχεδελικών ναρκωτικών σε άτομα που προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών.

Και οι δύο τους πήραν το ψυχεδελικό ναρκωτικό LSD ως μέρος μιας προσπάθειας για να κατανοήσουν οι ερευνητές εάν θα μπορούσε να «ανοίξει το μυαλό» και να προωθήσει τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων. Ο English δεν μίλησε ποτέ εκτενώς για την εμπειρία του από αυτό το έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, το 1966, το έργο σταμάτησε απότομα όταν οι αρχές τις California απαγόρευσαν τη χρήση του LSD. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγόρευσε το φάρμακο δύο χρόνια αργότερα.

Τα επόμενα χρόνια ο English προσλήφθηκε για να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Palo Alto Research Center (PARC) της Xerox Corp., εργαζόμενος για την δημιουργία των υπολογιστή Xerox Star.

Στη συνέχεια άφησε την Xerox για να συμμετάσχει στην εταιρεία Sun Microsystems και αργότερα στην εταιρεία ηλεκτρονικών κονσόλων The 3DO Company.

Απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 2020.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #motherofalldemos #Engelbart #computermouse #firstmouse #computerhistory #teleconference #hypertext #wordprocessing #WilliamEnglish

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment